SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremden sonra boşaltılan apartman çöktü

İstanbul Bahçelievler'de, geçen yıl meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra boşaltılan 6 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sırasında yan bina da hasar gördü. Çökme sırasında enkaz altına kalan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Depremden sonra boşaltılan apartman çöktü

İstanbul Bahçelievler Emek Caddesi Narlı Sokak'ta 6 katlı boş binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibi de olay yerine gitti.

Alınan bilgiye göre, Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta bulunan 5 katlı bugün saat 14.44 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın çöktüğü esnasında sokakta insanların yoğun olduğu öğrenilirken, olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enkazda dinleme yapan ekipler, çevredekilere önce sessiz olunması ve araçların kontak kapatması yönünde anons geçerken, ardından bölgede bulunan herkesin yere çökerek hareketsiz beklemesini istediler.

Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, bina sahiplerinin kentsel dönüşümden yararlanmak üzere binayı boşalttıklarını, kendilerinin de bir ay önce binaya 'boş' belgesi verdiklerini söyledi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, CNN Türk canlı yayınında, bina içinde birkaç hurdacı olduğunun bilgisinin iletildiğini belirterek, "Diğer binayı da boşalttık. Bu bina bir yıllık bir bina. Diğer bina da yeni ama biz onları da boşalttık. Orada bir sıkıntımız yok."

Çöken 6 katlı apartmanın geçen yıl 26 Eylül'de meydana gelen merkez üssü Silivri olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü ve ardından boşaltıldığı ifade ediliyor.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama da şöyle:

"Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır.

Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır.

Gelişmelerden bilgi verilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.