SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaşpaşa Konakları restorasyonla yenilendi

Demirtaşpaşa Mahallesi'nde tarihi Demirtaşpaşa Hamamı'nın hemen karşısında bulunan Demirtaşpaşa Konakları'nda restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Yapılan restorasyonla bodrum, zemin ve 1 kattan oluşan yapılar yenilendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirtaşpaşa Konakları restorasyonla yenilendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğinin en yoğun olduğu İnönü Caddesi üzerindeki 3 sivil mimarlık örneği yapıyı ayağa kaldırıyor. Demirtaşpaşa Mahallesi'nde tarihi Demirtaşpaşa Hamamı'nın hemen karşısında bulunan ve bakımsızlık yüzünden kullanılamaz duruma gelen 3 sivil mimarlık örneği yapıda devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylanan projeler doğrultusunda yapılan restorasyonla bodrum, zemin ve 1 kattan oluşan yapılar ilk günkü halini aldı. Çalışma kapsamında her üç binanın bahçelerinde bulunan mutfak, tuvalet ve tesisat odaları olarak kullanılacak eklenti kısımlarının duvar, sıva, çatı ve tesisat alt yapısı tamamlandı. Ahşap tavan, merdiven, kapı ve seramik imalatları ile elektrik - mekanik tesisat işlemlerinin tamamlanmasının ardından binalar kullanıma açılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.