SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş'ın anne babası ve akrabaları kaza geçirdi

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, babası Tahir Demirtaş ile iki kayınbiraderi ve eniştesinin de içinde bulunduğu araç Çorlu yakınlarında trafik kazası yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirtaş'ın anne babası ve akrabaları kaza geçirdi

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde minibüsün bariyerlere çarpması sonucu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası ile kız kardeşinin de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Özkan Yalğı idaresindeki 34 ZN 6617 plakalı VIP minibüs, Avrupa Otoyolu Velimeşe mevkisinde, sağ arka lastiğinin patlaması sonucu bariyerlere çarptı.

Kazada, Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş (73) ve annesi Sadiye Demirtaş (67) ile kız kardeşi Şadiye Buluttekin (37), Mehmet ve Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalğı, Rami ve Fesih Türkmen ile sürücü Yalğı yaralandı.

Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların buradaki müdahalesinin ardından ilçedeki özel hastanelere sevk edildiği, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş kazayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Ailem, görüş için Edirne Cezaevi'ne giderken trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırıldılar. Sağlık durumları iyi. Müşahade altında tutuluyorlar."

İçinde HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli ve Pervin Buldan'ın da yer aldığı partili heyet, Çorlu'ya giderek yaralıları ziyaret etti.

Selahattin Demirtaş'ın kuzeni Elif Demirtaş, sosyal medya hesabından olayla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Demirtaş'ın ailesi şans eseri ciddi bir kaza atlattı. Hepsi hastanede ve müşahede altında tutulacak. Bu tatile giderken olan bir kaza değildi. Üç yıldır, havaalanı olmayan, Diyarbakır'a en uzak şehirde rehin tutulan hasta evlatlarını ziyarete giderken oldu. Bu da kalsın divana!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.