SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş aday olmamakta kararlı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eş başkanlık adaylığıyla ilgili, "Eş Başkan adaylığım konusunda öneri yapan bütün partililerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak adaylığım ile ilgili imza kampanyası vs yapmak doğru olmaz. Çünkü ben aday olmak istesem bunun önünde ne resmi ne de fiili engel yoktur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 02:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 02:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Demirtaş aday olmamakta kararlı

4 Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eş başkanlık adaylığıyla ilgili bir açıklama daha yaptı.

Daha önce aday olmayacağını açıklayan Demirtaş, "Eş Başkan adaylığım konusunda öneri yapan bütün partililerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak adaylığım ile ilgili imza kampanyası vs yapmak doğru olmaz. Çünkü ben aday olmak istesem bunun önünde ne resmi ne de fiili engel yoktur" ifadelerini kullandı.

Kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Demirtaş, devamında şunları yazdı:

"Partililerimizin ve dostlarımızın bu dayanışmasını saygıyla karşılıyorum. Ancak kongreye doğru giderken, güçlü kongre hazırlıklarına zarar verdiğinin de bilinmesini istiyorum. Sizlerden, güçlü alternatif Eş Başkan önerileri ile birlikte, partinin politikalarına yönelik öneriler beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum. Hepinize selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.