SON DAKİKA
Hava Durumu

'Değişen tek şey yandaşa sağladıkları rant'

İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı, Bursa'da bu yıl açılması hedeflenen Şehir Hastanesinden dolayı 4 hastanenin kapatılması kararına tepki gösterdi. İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Hasanoğlu, Şehir Hastanesi'nin açılmasına karşı olmadıklarını fakat 4 hastanenin kapatılmasıyla hasta yatağı sayısında değişen bir şey olmadığını vurgulayarak, "Bursa için değişen bir şey yok. Mevcut iktidar kadrolarına göre değişen tek şey yandaşa sağladıkları rant" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2019 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Değişen tek şey yandaşa sağladıkları rant'

İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı, Bursa'da bu yıl açılması hedeflenen Şehir Hastanesinden dolayı 4 hastanenin kapatılması kararına tepki gösterdi.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, konuya ilişkin #HastanemeDokunma hashtagi ile kampanya başlattıklarını duyurdu. 

Bursa'nın merkezinde faaliyette bulunan 4 hastanenin kapatılacağını dile getiren Hasanoğlu, Şehir Hastaneleri'ne karşı olmadıklarını fakat hastanenin YAP-İŞLET-DEVRET modeliyle hasta garantili olarak açılmasına yönelik tepkili olduklarını belirtti. 

4 hastanenin kapatılacak olmasından dolayı 'Hastaneme dokunma' kapanyasını başlattıklarını ifade eden Hasanoğlu, "Ne acıdır ki mevcut iktidar kadroları sebebini açıklamasa da dört hastanenin kapatılma sebebi çok açık ortada. Açılacak olan hastane yap - işlet - devret modeliyle yapıldı ve aynı köprüler gibi, otoyollar gibi, hasta garantili. Bu hasta garantisini de sağlamanın en kolay yolu; mevcut hastaneleri kapatarak insanların buraya gitmesini sağlamak." diye konuştu.

Bu durumun ikinci bir nedeninin ise istihdam edilecek hekim kadrosunun olmamasından kaynaklandığını savunan Hasanoğlu, "Türkiye ortalaması baz alındığında Bursa'da hizmet etmesi gereken toğlam hekim sayısı 3 bin 50 civarında. Ama şuanda Bursa'da Devlet Hastanesi, Uludağ Hastanesi Tıp  Fakültesi, Özel Hastanelerde toplam 2735 hekim görev almakta. Yani yaklaşık 350 hekim açığımız var." dedi.

Hasaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"17 yıldır mevcut iktidara siyasi olarak en büyük desteği veren illerden birisi olan Bursa, Sağlık Bakanlığı tarafından Uzman Hekim kadrosu Bursa'ya tahsis edilmediği için Bursa, şuanda Türkiye ortalamasının altında ve yaklaşık 350 hekim açığı ile sağlık faaliyetlerine devam etmekte."

"Bursa'da 2 bin 700 hasta yatağı açığı var"

Mevcut iktidarın her mecrada olduğu gibi sağlık alanında da Bursa'yı yok saydığını iddia eden Hasanoğlu, rakamlarla Bursa'nın hastane ve yatak ihtiyaçını şöyle ortaya koydu:

"Türkiye genelinde şu an itibari ile 230 bin hasta yatağı mevcut. Her 345 kişiye Türkiye genelinde 1 hasta yatağı düşüyor. Türkiye ortalaması olan bu rakamı baz alıp Bursa özeline baktığımızda da Bursa'da an itibari ile en az 8 bin 700 hasta yatağı olması gerekiyor. Fakat Sağlık Bakanlığı verilerine göre, özel hastaneler dahil, Bursa'da şu an itibari ile 3 milyon Bursalıya hizmet veren 6 bin civarında hasta yatağı mevcut. Yani, Türkiye ortalamasına göre 2 bin 700 yatak açığımız var. Bahsettiğim rakamlar Türkiye ortalaması, Dünya Sağlık Örgütü rakamları baz alındığında Bursa'da bulunması gereken hasta yatağı sayısı 15 binlerin üzerine bile çıkıyor.

"Şehir Hastanesi yerleşim alanlarının dışında"

Bursa'da 1.355 yataklı Şehir Hastanesinin açılması ile ihtiyaç duyulan hasta yatağı sayısının bir kısmı telafi edilecekti. Fakat, Muradiye Devlet Hastanesi, Ali Osman Sönmez Onkoloji Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi kapatılarak 1200 civarındaki yatak devre dışı bırakılıyor.

Bu rakamlarda bize gösteriyor ki Bursa için değişen bir şey yok. Mevcut iktidar kadrolarına göre değişen tek şey yandaşa sağladıkları rant."

Kapatılacak 3 hastanenin Osmangazi İlçe sınırları içinde olduğunu belirten Hasanoğlu, Şehir Hastanesi'nin yerleşim alanlarının dışında olduğunu, toplu ulaşımın an itibariyle olmadığını vurguladı. Hasanoğlu, "Bu sebeplerden ötürü tüm Bursalı hemşerilerimizi bizlerle birlikte iktidar sesimizi duyana kadar 'Hastaneme dokunma' demeye davet ediyoruz. Bursa halkıyla birlikte sesimizi duyuracak, hastanelerimizin kapanmasının önüne geçeceğiz. Tüm Bursalı hemşerilerime 'Türkiye İYİ olacak', 'Her şey güzel olacak' diyerek saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.