SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Tekalif-i Milliye tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekalif-i Milliye açıklamasını eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Bugün bu benzetme hem yanlış hem tehlikelidir. Tekalif-i Milliye emirleri, kaynakları tükenmiş bir milletin son kaynaklarını kullanmak için seferber edilmesidir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Tekalif-i Milliye tepkisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, bugün tekrar gündeme getirerek tek tek maddelerini saydığı 'Tekalif-i Milliye' açıklamasını eleştiren Davutoğlu, "Bugün bu benzetme hem yanlış hem tehlikelidir. Tekalif-i Milliye emirleri, kaynakları tükenmiş bir milletin son kaynaklarını kullanmak için seferber edilmesidir. 2002'den bugüne istikrar döneminin sonu Tekalif-i Milliye ile bitmemeli" dedi.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Her şeyi bir kenara koyalım sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını öne koyalım. Onları ve ailelerini koruma altına alalım. Bugün oteller boş, bu otelleri sağlık çalışanlarına tahsis edelim. Toplu taşıma araçlarıyla gelmeleri risk. Kendi özel araçları varsa ihtiyaçlarını karşılayalım, geçiş üstünlüğü verelim. Gerekirse çift maaş verelim. Özel hastanede çalışanlarının hakları da aynı şekilde sağlansın" dedi.

"Yap-İşlet-Devret fark ödemeleri ötelenmeli"

Taşıt ve yolcu garantisi verilerek Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilen köprü, otoyol ve havaalanı yatırımları konusunda acil tedbir alınmasını isteyen Davutoğlu "Bu yatırımların bu yılki fark ödemeleri ya önümüzdeki yıllara kaydırılmalı ya da devir süreleri uzatılmalı" ifadelerini kullandı.

2020 bütçesinin revize edilmesi gerektiğini de söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Bütçede harcama önceliği sağlık, gıda tedariki, eğitim ve sosyal yardımlara verilmeli. Kamu harcamalarında israfa son seferberliği başlatılmalı." dedi.

Davutoğlu maske tanzim satışı için hazırlık yapıldığını açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı da eleştirerek, "Devletin görevi maske satmak değil, maske sağlamaktır. Bir bakan maske satacağız diyorsa, devletin acziyetini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

"Bir cebinizden aldığınızı diğerne koyuyorsunuz"

"Böyle bir dönemde yardım etmek isteyenin önü kesilmez" diyen Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:,

"Devletin yardım toplaması yanlış. Devletin yardımları denetlemesi gerek. Yardım toplama işini AFAD, Kızılay, başta olmak üzere STK'lar ve yerel yönetimler tarafından yürütülmesi gerekir. Merkez bankası devlete 100 milyon TL bağışlamış bunun ne mantığı var. Bunun yerine Merkez Bankası halka korona tahvili için fon tahsis etsin. Doğrudan halka versin. Devlet kurumlarının bir yardım kampanyasına katılması kadar anlamsız yardım kampanyası olamaz. Bir cebinizden aldığınızı diğer cebinize koyuyorsunuz. İş adamlarının bağışları, vergiden düşüyorlar. Devlet bir şey kazanmış olmuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.