SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: Dış mihraklarla işbirliği yapan sizsiniz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa 1. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iktidarın ülkenin yaşadığı birçok sorunu dış güçlere bağladığını ifade ederek, "Dış güçlerle asıl işbirliği yapan sizlersiniz. Senin görevin şahsi itibarını korumak değil, ülkenin, milletin itibarını korumaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2020 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2020 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu: Dış mihraklarla işbirliği yapan sizsiniz

Gelecek Partisi'nin Bursa 1. Olağan Kongresi Atatürk Merinos Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda Bursa eski Valisi İzzettin Küçük'ün Divan Başkanlığında yapıldı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle az ama coşkulu bir katılımın olduğu kongrede kürsüye çıkan konuşmacılar, "Ölü doğdu diyorlardı. Ölüsü bu mu?" diye sordular. Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Alpaslan Yıldız'ın seçime tek aday olarak katılıp güven tazelediği kongreye CHP'den İl Başkan Yardımcısı Turgut Özkan ve Orhan Aslan ile İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu davetli olarak katıldı.

Partisinin Bursa 1. Olağan Kongresi'ne İstanbul'dan telekonferansla katılarak konuşma yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidara sert eleştiriler yöneltti. Gelecek Partisi il ve ilçe kongrelerini koronavirüs salgını nedeniyle asgari katılımla yaptıklarına hatırlatan Davutoğlu, "Biz Giresun'da miting yapan, bir de onlara çay atarak izdihama neden olan iktidar yetkilileri gibi sorumsuz davranamayız." dedi.

Şeyh Edebali'nin, işlerin ehil kişilere danışılarak yapılmasını öğütleyen sözlerinden bahsederek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenen Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devletin kurumsal aklını yok ederek, tek başına aldığınız kararların nelere mal olduğunu görmüyor musunuz? İşte bugün hoyrat dünyanın dayanılmaz ağırlığını kaldıramıyorsunuz. İktidarın ülkenin yaşadığı birçok sorunu dış güçlere bağlıyor. Oysa dış güçlerle asıl işbirliği yapan sizlersiniz. Senin görevin şahsi itibarını korumak değil, ülkenin, milletin itibarını korumaktır. Yazıkları olsun size, yazıklar olsun 28 Şubat artıklarını ortak kılanlara" ifadelerini kullandı.

Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notunun B1'den B2'ye düşürülerek 2001 krizinden daha kötü konuma getirilmesine ilişkin konuşan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Dün gece ekonomide geldiğimiz vahim tabloyu yansıtan bir işaret daha geldi. Bu ne demek biliyor musunuz? 'Türkiye'ye yapılacak yatırım kaliteli bir yatırım değildir' demek. Türkiye'ye yatırım yapan 'aşırı risk almış' hatta 'çok spekülatif bir iş yapmış' olur demek. Türkiye'ye yatırım yapmakla Kamboçya'ya, Ruanda'ya, Uganda'ya Etiyopya'ya yatırım yapmak aynı şeydir demek. Eğer Türkiye'ye yatırım yapacaksanız onlardan daha fazla faiz isteyin demek. Türkiye'de kurumların olası bir zorlukla başa çıkma kapasitesi kalmadı, Türkiye yanlış politikalar uyguladığından bütün kaynaklarını tüketti demek.

Ekonomide gelinen tablonun eski bir başbakan olarak kendisini üzdüğünü aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ülkenin kredi notunu 25 yıl önceki seviyenin altına düşürenler hala biz 'yerli ve milli' bir politika uyguluyoruz diyebilecekler mi hiç utanmadan? 'Türkiye'yi dönüşü olmayan bir yere sürüklüyorsunuz yapmayın' diyen ekonomistleri 'Battık, bittik lobisi' olarak adlandırabilecekler mi hala? Rahat olun sözde 'yerli ve milli olanlar', önümüzdeki ilk seçimde millet anlatacak size yerli ve milli olmayı. İlk seçimde vereceksiniz millete ülke ekonomisini bu seviyelere düşürmenin hesabını.

Ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda ortaya çıkan ağır faturanın sorumlusu bu koalisyon hükümetidir. Ortaya çıkan krizin a'dan z'ye bütün sorumluları Ankara'dadır. Daha da kötüsü bu kriz bizatihi bu demokrasiden nasibini almamış, şeffaflıktan nasibini almamış, hukuk devletini ortadan kaldıran liyakatsiz yönetimin bizzat kendi elleriyle icat ettikleri bir krizdir. Bu kriz icat edilirken milletimizin alnının teriyle biriktirdiği ne varsa heba edilmiştir. Bu kriz icat edilirken milletimiz ve ülkemiz adeta kobay olarak kullanılmıştır. İstedikleri kadar propaganda kanallarında akla ziyan saçmalıkları tekrarlasınlar. İstedikleri kadar zamlara güncelleme, ekonomik krize ekonomik şahlanma, gelir kaybında ekonomik güçlenme desinler. Sabah akşam bu palavraları tekrarlayıp dursunlar. Milletin hafızasını silemezler, milletin vicdanını yok edemezler, bizlerin denetiminden, sorgulamasından ve takibinden kaçamazlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.