SON DAKİKA
Hava Durumu

Davos Suudi Arabistan çöllerinde toplanacak

Davos'un Ortadoğu (MENA) Bölgesel Forumu nisan ayında Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davos Suudi Arabistan çöllerinde toplanacak

İsviçre'nin doğusunda, Graubünden kantonunda, karlarla kaplı Davos kasabasında 1971'den beri yapılan Dünya Ekonomik Forumu (WEF), hem jeopolitik hem de iklim açısından daha sıcak bir yere; Suudi Arabistan'a gidiyor. Davos'un Ortadoğu (MENA) Bölgesel Forumu nisan ayında Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek.

Davos'un 49 yıl sonra neden Suudi Arabistan'da düzenleneceği konusunda şu bilgileri verdi:

"WEF'in kuruluşundan bu yana ilk defa Riyad'a gideceğimiz için heyecanlıyız. Forum, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Suudi hükümetiyle işbirliği içinde Nisan ayında gerçekleştirilecek. Burada Dördüncü Sanayi Devrimi tekniklerinin Ortadoğu'da nasıl uygulanacağını tartışacağız.

Bugün Ortadoğu'nun içinde bulunduğu çelişkilerden biri, burada iki farklı gerçeğin olmasıdır. Birincisi; Irak, Suriye ve Yemen'de şahit olduğumuz savaş ve çatışmalar. İkincisi ise girişimcilik, büyüme ve reformlar açısından zengin bir başka gerçeklik. Örneğin Suudi kadınlarının bu doğrultudaki konumunun oldukça değiştiğini görüyoruz. Bu nedenle, Ortadoğu'da var olan bu iki paralel gerçekliği ele almalı ve bunların politik boyutları incelemeliyiz. Bu genç ülkelerde milyonlarca iş yaratmanın yollarını bulmalıyız. İşgücü konusunda da yapılacak çok şey var. Bu devrin "kadınların devri" olacağı düşüncesindeyim. Yani sadece zorluklara değil, Ortadoğu'daki fırsatlara da odaklanmaya çalışacağız.

Suudi Arabistan'ın, gerçekleştirdiği ekonomik reformlar ve ülkenin genç kız ve kadınlar için yarattığı fırsatlar açısından doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Bu geçiş biraz zaman alacak ancak Suudi Arabistan genç bir ülke. Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Suudi bakanlarla yaptığım görüşmelerde de birçok önemli alandaki bu geçişlerde Suudi Arabistan'ın yanında durmaya hazır olduğumuzdan bahsetmiştim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.