SON DAKİKA
Hava Durumu

'Davaların adil ve şeffaf sonuçlanmasını istiyoruz'

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Hovenier, cezası ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Brunson'ı İzmir'deki evinde ziyaret etti. Hovenier, "Brunson davasıyla ilgili ve haksızca tutuklu kalan Amerikalılarla ilgili çağrımızı yineliyoruz. Bu davaların gecikme olmaksızın, adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Davaların adil ve şeffaf sonuçlanmasını istiyoruz'

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, İzmir'de FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'a ziyarette bulundu.

Brunson'ın çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı evine gelerek yaklaşık 1 saat kalan Hovenier, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, davayla ilgili Türk yetkililere çağrılarını devam ettirdiklerini belirtti.

Hovenier, şunları söyledi:

"Türk yetkililere çağrımızı devam ettiriyoruz. Bu davayla ilgili ve haksızca tutuklu kalan Amerikalılarla ilgili çağrımızı yineliyoruz. Bu davaların gecikme olmaksızın, adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Benim hükümetimin isteği budur."

İzmir'de FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın avukatı, bugün müvekkilinin ev hapsinin ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye ikinci kez itirazda bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.