SON DAKİKA
Hava Durumu

Dans ederek kansere dikkat çektiler

Bursa Kanserle Savaş Derneği, "1-7 Nisan Kanser Haftası" kapsamında kansere dikkat çekmek üzere "Bizimle Dans Eder Misiniz?" etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dans ederek kansere dikkat çektiler

Bursa Kanserle Savaş Derneği, "1-7 Nisan Kanser Haftası" kapsamında kansere dikkat çekmek üzere "Bizimle Dans Eder Misiniz?" etkinliği düzenledi. Kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik Bursa Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Murat Arslan, kanserin tarihini, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini; Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Kemal Ekici, kanser hastalarında radyoterapiyi; Psikolog Esma Kınalı,  kanser hastaları ve yakınlarında görülebilecek psikolojik sorunları; Diyetisyen Beyza Köse, kanserde beslenmenin nasıl olması gerektiğini; Eğitim Hemşiresi Deniz Doğru, kemoterapi ve radyoterapi esnasında oluşabilecek yan etkileri ve öz bakım uygulamalarını anlattı.

Etkinlik, Turhan Tayan Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve salondaki izleyicilerin de katıldığı Zumba dans dersinin ardından terasta üzerlerine maske takılmış renkli balonların gökyüzüne uçurulması ile sonlandı. 

Lise öğrencileri, ellerinde taşıdığı 'Kazanacaksınız', 'Kanserden değil geç kalmaktan kork!' yazılarıyla kanser hastalarına ve katılımcılara mesaj verdiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.