SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuklar ve gençler çok eğlenecek

Bursa'da düzenlenen '18. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çocuklar ve gençler çok eğlenecek

Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği'nin katkılarıyla Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nca düzenlenen festivalin açılışı töreni, Kent Müzesi önünde gerçekleştirildi.

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi Başkanı Haluk Yüce, töreninde yaptığı konuşmada, 18 yıl önce Bursa'da başlatılan festivalin her yıl aynı heyecanla hayata geçirildiğini kaydetti.

Tiyatronun büyülü dünyasını çocuklarla ve gençlerle buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Yüce, yapılan festivallerin çocuklar ve gençler açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu, bunlardan en önemlisinin de ortak çalışma kültürünün edinilmesi olduğunu belirtti. Yüce, 20. yılına doğru giden festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Kerem Eser törene katılan çocuklara jonglör gösterisi, İtalya'dan katılan Simona Romano ise "Hop Hop" adlı gösterisini sundu.

Festival kapsamında, Türkiye'nin yanı sıra 7 ülkeden toplam 19 oyun ve gösteri, 7 atölye çalışması 1 söyleşi gerçekleştirilecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gruplar, Bursalı sanatseverlere festival kapsamında müzikli ve danslı gösteriler de sunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.