SON DAKİKA
Hava Durumu

'Çocuk ve Sevgi Evleri şeffaf olmalı'

Aralarında, Bursa Koruyucu Aile Derneği, Bursa Barosu ve Nilüfer Kent Konseyi'nin de bulunduğu, 30'dan fazla dernek, baro ve vakıf, Tokat Turhal Cumhuriyet Çocuk Evleri Sitesi'nde yaşanan ve adli soruşturmaya konu olan fiziksel ve psikolojik şiddet konusunda ortak açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2019 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Çocuk ve Sevgi Evleri şeffaf olmalı'

Geçen hafta Zile Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası görülen 4-12 yaş aralığındaki 26 çocuğa yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet olayına tepkiler büyürken, 30'dan fazla dernek, baro ve vakıf tarafından ortak imzayla yayımlanan açıklamada, "İddialar tüm çocuk dostlarının yüreğini kanatmıştır. Kapalı ve denetimden uzak kurum ve oluşumların, çocuklara yönelik şiddet üretme potansiyelini yükselttiğini kamuoyunun dikkatine sunarız" denildi.

Yaşanan şiddet olayının tekrarlanmaması için çözüm önerisi de sunulan açıklamada şöyle denildi:

"Çocuk dostu sivil toplum örgütleri, koruma altında olan çocuklarımız için bir bakım modeli olarak uygulanan Çocuk Evleri ve Sevgi Evleri adı altında faaliyet gösteren kurumların, personel alım yöntemlerinin, oluşum ve işleyişe esas özelliklerinin şeffaf, liyakate dayalı ve sürekli denetlenebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Bakım sorumluluğunun yerine getirilmesinde kurulan sistemlerin, denetime açık olmasının sağlanması talebimizdir."

Topluma saran şiddete dur denilmesi gerektiğinin de ifade edildiği açıklamada, "Çocukluk yarına ertelenemez, Çocuğun sevgi, saygı, değer görmediği hiçbir bakım modeli onaylanamaz. Özel bir ilgi ve sevgi ile büyütülmesi gereken koruma altındaki çocuklarımıza yaşatılan yeni travmalar çocuklarımızın ruhlarını öldürmektedir. Derneklerimiz, baroların çocuk hakları merkezleri, çocuk alanında çalışan uzmanlar bu davanın takipçisidirler." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.