SON DAKİKA
Hava Durumu

CNN Türk'te kameramanlar çıkarıldı mı?

Ekrem İmamoğlu'nun CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına konuk olmasının ardından yayına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu canlı yayını çeken kameramanların görevine son verildiği ileri sürüldü. Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin, "İnşallah doğru değildir. CNN Türk'te katıldığım programı çeken 4 kameramanın işine son verildiğini duydum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CNN Türk'te kameramanlar çıkarıldı mı?

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı. Program sırasında Ahmet Hakan'ın İmamoğlu'na yönelik tavrı ise kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Odatv'de yer alan habere göre; söz konusu canlı yayını çeken kameramanların görevine son verildiği ileri sürüldü.

Uğur Dündar'ın sunduğu, Sözcü TV ekranlarında ilk kez yayınlanan Halk Arenası programında Ekrem İmamoğlu da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu, "İnşallah doğru değildir. CNNTÜRK'te katıldığım programı çeken 4 kameramanın işine son verildiğini duydum. Eğer bunu CNN Türk birkaç gün içerisinde yalanlamazsa, sukut ikrardandır. Yani kabul etmiş olursunuz. Beni çeken kameramanın ne suçu var" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ahmet Hakan, İBB'deki israfları anlatan İmamoğlu'nun sözünü sık sık keserek, "Onu anlattın" diye hitap etmesi tepki çekmişti. CNN Türk rejisinin İmamoğlu'nun israfı anlatmak için gösterdiği tablolara yakın plan çekimi yapmaması da İmamoğlu'nu öfkelendirmişti. Rejinin, İmamoğlu'nun ısrarı üzerine yakın plana geçmesi gündeme otururken, programın planlanandan daha erken bitmesi de tartışmalara neden olmuştu.

Kasım 1999'dan 2018'e kadar CNN Türk çatısı altında görev yapan ve kanalın Ekonomi Müdürlüğü'nü de üstlenen Emin Çapa, programda yaşananların perde arkasını anlatmıştı.

Emin Çapa, sosyal medya hesabından "Kesin bilgi olarak yazıyorum. Evet Ekrem İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı. Evet yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi" açıklamasında bulunmuştu.

Kanalda söz konusu yayının ardından rejiden yaşanan sızıntılar sosyal medyada paylaşılmıştı.

CNNTürk'ten iddiaya ilişkin açıklama

CNN Türk televizyonu, iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı Tarafsız Bölge programınının ardından görevli kameramanların işine son verildiği bilgisi doğru değildir. Kurumumuz bünyesinde görev yapan kameramanlar görevlerinin başındadır. Saygılarımız ile kamuoyuna sunulur'' denildi.

CNN Türk'e teknik hizmet veren şirketin konu ile ilgili yazılı açıklaması şöyle:

''Medya Grubunuz bünyesinde yer alan yayın kuruluşlarına tarafımızdan teknik prodüksiyon hizmetleri verilmektedir. Bildiğiniz üzere, Medya Grubunuza ait CNN Türk Televizyonunda 20.05.2019 tarihinde yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuk olarak katıldığı 'Tarafsız Bölge' isimli programın çekimleri de tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Bu program ile ilgili olarak sosyal medyada bir süredir 'yayın nedeniyle personel çıkartıldığı' gibi asılsız iddialara yer almaktadır. Özkan Prodüksiyon Ticaret Limited Şirketi olarak söz konusu yayın nedeniyle bünyemizde çalışan herhangi personelin iş akdine son verilmediğini tarafınıza bildirmek isteriz'' 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.