SON DAKİKA
Hava Durumu

Ciguli Bursa'da hastanelik oldu

Mustafakemalpaşa'nın Çeltikçi Beldesi'ne konser için gelen şarkıcı Ciguli, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2011 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2011 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ciguli Bursa'da hastanelik oldu

Salçalık Yağ Biberi Kültür ve Sanat Festivali'nde konser vermek üzere Çeltikci Beldesi'ne gelen Ciguli, akşam saatlerinde göğsünde oluşan ağrı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Üşütmeye bağlı bronşit rahatsızlığı nedeniyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 3 saat gözetim altında tutulan Ciguli, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı.

Önceki akşam İstanbul'da bir film çekimi sırasında üşüttüğünü söyleyen Ciguli, 'Bulgaristan'ın Haskova şehrinde yaşamımı sürdürüyorum. Orada da konser ve düğünlerde şarkı söylüyorum. Bir filmde kısa bir rolüm vardı onun çekimlerine ve Çeltilkçi Beldesinde düzenlenen şenliklerde sahne almak için Türkiye'ye geldim" dedi.

CİGULİ KİMDİR?

Resmi adıyla Anguel Jordanov Capsov (54), Bulgaristan doğumlu müzisyen ve akordiyon virtüözü. Asıl adı Ahmet olan Ciguli Dobrich doğumlu. O yıllarda Bulgaristan'da uygulanan İslamî ve Türkçe isimlere yönelik yasaklama ve baskı nedeniyle ailesi Ahmet ismini kayıtlara geçememiş, ancak kullanmaya devam etmiş. Akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü Rus AvtoVAZ firmasınca üretilen Ciguli isimli arabanın (İngilizce: Zhiguli) lakabı ile anılmaya başlanmış.

11 yaşından beri düğünlerde ve eğlence yerlerinde akordeon çalan sanatçı Türkiye'ye 1990 yılında geldi. 1991 yılında Çakıl Gazinosunda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı.

Kumkapı meyhanelerinde çalışırken dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 1993 yılında bir albüm yaptı, ancak albümü beğenmediği için sahiplenmedi ve promosyon amaçlı klipte kadın rolüne girmesi istendiği için bir video klip de çekmedi.

1998 yazında İzmir Fuarı'nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasında çaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını müzik camiasında duyurdu.

1999 yılının Ocak çıkardığı ayında Binnaz adlı parçayla uzun süre gündemde kaldı. Horozum albümünü 2000 yılında çıkarttı.

Aziz İzzet Binici ile 1998 yılında çekil "Bizim Sokak" dizisinde rol aldı.

Ayrıca sanatçı 6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülüne layık görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.