SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiftçiden 1 liraya alıyor, pazarda 5 liraya satıyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kış sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden lahananın hasadına başlandı ancak üreticiler fiyatlardan dertli. Aracılar, çiftçiden 1-1.5 liraya aldıkları ürünü pazarda 5 liraya satıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çiftçiden 1 liraya alıyor, pazarda 5 liraya satıyorlar

Bursa'nın İnegöl ilçesi'nde soğuk havalara rağmen çiftçilerin söküm işlemlerini aralıksız sürdürdüğü lahana, tarlada 1-1,5 lira, pazarda ise 5 liradan satılıyor.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, hasatla ilgili yaptığı açıklamda, ilçede 600 dekar alanda lahana üretimi yapıldığını söyledi.

Rekoltenin 6 bin tonu bulduğunu aktaran Çelik, "Para kazanma noktasında sıkıntılarımız var. Üreticiden tüketiciye ulaşana kadar açılan fiyat makasının gözden geçirilmesi gerekiyor." dedi.

Çiftçi Selman Mestan da "Hasatımız devam ediyor. Fiyatlardan pek memnun değiliz. Bizden çıkış fiyatı 1-1.5 lira. Bu fiyat, pazarlarda 5 lirayı buluyor. Büyük bir fark var. Bu farktan rahatsızız." diye konuştu.

Üretici Recep Agun da lahana hasatının zorluklarını dile getirerek, "Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Marketler ile çiftçiye ödenen arasındaki fark bizi üzüyor." ifadesini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.