SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ve İYİ Partililer bayramlaşmada birarada

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından Kültürpark'ta partililerin katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ile İl Başkanı Yahya Bahadır ve il yöneticileri de bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2019 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2019 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP ve İYİ Partililer bayramlaşmada birarada

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından Kültürpark Özgen'de düzenlenen bayramlaşma töreni coşkulu geçti. Özgen'i dolduran partililer CHP'nin iktidara yürüdüğünü dile getirirken bayramlaşmada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ile İl Başkanı Yahya Bahadır ve il yöneticileri ile bazı mahallelerin muhtarları, STK temsilcileri de hazır bulundu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Nilüfer eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir Başkan adayı Mustafa Bozbey'in de hazır bulunduğu bayramlaşmada CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, konuşmasına CHP'nin yenilenen İstanbul seçimlerindeki başarısını hatırlatarak başladı. 31 mart seçimlerinin ardından ilçe ve il danışma kurullarının yapıldığı hatırlatan Akkuş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğe güvenle yürüdüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Ormancılık Haftasıyla bir tutan yaklaşımını eleştiren Akkuş, bu anlayışa gereken cevabın 30 Ağustos'ta ittifak ortağı İYİ Parti'nin de katılımıyla düzenlenecek organizasyon ve çok geniş bir katılımla verileceğini söyledi.

'Yerin üstündekiler bitti, sıra yer altı kaynaklarına geldi'

Türkiye'nin gündeminde Kaz Dağları başta olmak üzere yer altı kaynaklarının satılmasının bulunduğunu belirten Akkuş şunları söyledi:

"Mesele sadece Kaz Dağları değil. Şimdi sırada İznik var, Orhaneli var, İnegöl-Oylat var. İznik'te çinko-kurşun-bakır ocağı aramaları için ruhsatlar verildi, ÇED süreci başladı. İznik Gölü ve ormanları şu an tehdit altında. İnegöl Oylat'ta bir şirkete altın arama ruhsatı vermek istiyorlar. Cumhuriyet'in kurduğu her fabrikayı sattılar, bu ülkenin yerüstü kaynaklarını, limanlarını  sattılar, satacak bir şey kalmadı, şimdi sıra yer altı kaynaklarımıza geldi."

Sarıbal: Artık kefen parasını yemeye başladılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da konuşmasında, emperyalizmin ilk hedefinin doğa olduğunu söyleyerek, "Emperyalizm önce doğamızı, çevremizi bitiriyor. Önce ülkeyi bir pazar, bizi de müşteri konumuna düşürdüler. Emperyalizmi ıslah edemezsek, Kaz Dağları'nda Kanada firması gelir sömürmeye başlar. Kaz Dağları'nda mücadele eden arkadaşlara selam olsun. Toprağın altı, üstünden daha değerlidir. Munzur'un sularına, Karadeniz'in yeşil yollarına, Trakya'nın ayçiçek tarlarına, Hasankeyf'in binlerce yıllık tarihine selam olsun" diye konuştu.

Sarıbal şunları söyledi:

"Yerin üstünü talan edenler yerin altını da talan etmeye başladılar. Yer yüzünü sattılar, özelleştirdiler yetmedi ülkenin kefen parasını yemeye başladılar. Karacabey'in domatesi çöpe gidiyor, fındık İtalyan firmasının eline düştü, sağlık ticarileşti. Hiçbir projeleri kalıcı değildir. Toplum bütünüyle kefen parasından tutun da her aşamada sömürülmek adına bu adamların elinde can çekişiyor. Bu ülkenin insanların yan yana gelip, demokrasi diyerek, özgürlük, kardeşlik diyerek aslında emperyalizmin bu ülkeye dayattığı sömürü düzenine karşı birlik olmaya çalışıyoruz. Kötülük şu an da örgütlü. Onların karşısında tek örgütlü güç olan, toplumsal muhalefeti yan yana tutan CHP'yi yıpratmak, bölmek için uğraşıyorlar. Biz CHP olarak bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, kardeşliği getireceğiz. İktidar olacağız ve çocuklarımıza onurlu bir gelecek sunacağız."

Ateşli: Kucaklaşmayı başarabilmeliyiz

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Gamze Pamuk Ateşli de bayramlaşmanın ve kucaklaşmanın önemini vurgulayarak başladığı konuşmasında, "Bugün dini bayramlarımız gibi milli bayramlarımızı kutlayabiliyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize borçluyuz. Adaletsizliğe karşı mücadele vermeye devam edeceğiz. Atamıza ve onun emanetine sahip çıkacağız" dedi.

Aydın: Altınsız yaşanır ama susuz asla

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın gündeminde de yer altı kaynaklarının korunması vardı. Aydın, iktidarın yerin üstünde satacak bir şey kalmadığı için çocuklarımızın, torunlarımızın güvencesi olan yer altı kaynaklarına göz diktiğinin altını çizerek şunlerı söyledi:

"Büyükorhan'da kuramadıkları santrali Orhaneli'ne taşımaya çalıştıklarını öğrendik. Bunu yapacaksanız suyun kaynağı olan yerlerde yapmayın. Su olmadan yaşayamazsınız ama altın olmadan yaşarsınız. Yerin üstünde büyük bir kaynak var. Kaz Dağları'nı talan etmişler, yüzde 96'sını götürecekler. Buna izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi ve yurttaşlarımız mücadeleye devam edecek. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Umarım bundan sonraki ilk bayramımızı iktidar olarak kutlarız."

Kayışoğlu: Bütün basını ele geçirdiler ama sosyal medya var

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da konuşmasında ülkenin doğru yönetilemediğini vurguladı. Orhaneli'nde yaşanan orman yangınının ardından bölgeye gittiklerini hatırlatan Kayışoğlu, "Baktık ki, yangın gözetleme kuleleri boş. Onların amacı yangın çıktığında haber vermek. Hiçbir ihmale tahammülümüz yoktur. Olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bütün basın ele geçirildikten sonra bizi medyada hedef almaya başladılar. Her birimizin sosyal medyada yapacağı paylaşım kamuoyunu bilgilendirecektir. Kaz Dağları'nda siyanür kullanmayacaklarmış. Yalan söylüyorlar. Son aşamada siyanürü kullanacaklar. Biz çocuklarımız için geleceğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İki başkan kol kola kürsüde 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'ın da günlük sorunlara işaret ettiği ve çözümün CHP iktidarında olduğunu savunduğu konuşmasının ardından, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan kürsüye birlikte geldiler. Her iki başkan da ayrı ayrı verdikleri mesajlarla topluluğun bayramını kutladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.