SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP üyeleri Ortak Çözüm Grubu'nun girişimiyle buluşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongreler sürecine hazırlanırken, CHP üyelerinden oluşan "Ortak Çözüm Grubu"nun girişimiyle, CHP Bursa üyeleri kongre sürecine ilişkin görüş, öneri ve taleplerini dile getirmek üzere bir araya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2019 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2019 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP üyeleri Ortak Çözüm Grubu'nun girişimiyle buluşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongreler sürecine hazırlanırken, CHP üyelerinden oluşan "Ortak Çözüm Grubu"nun girişimiyle, CHP Bursa üyeleri kongre sürecine ilişkin görüş, öneri ve taleplerini dile getirmek üzere bir araya geliyor.

CHP üyelerinin buluşması 29 Eylül 2019, Pazar günü, 10.00 - 16.30 saatleri arasında Karaman Dernekler Yerleşkesi Büyük Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Ortak Çözüm Grubu'nun Facebook sayfasında yayınlanan duyuruda, CHP üyelerinden oluşan Ortak Çözüm Grubu'nun girişimiyle bir araya gelecek olan CHP üyelerinin, özgür kürsüde CHP'nin kongre sürecine ilişkin görüş, öneri ve taleplerini dile getirecekleri kaydedildi.

Duyuruda, "Ortak Çözüm Grubu olarak CHP Bursa üyelerini, yalnızca CHP üyelerinin katılımına açık olacak bu buluşmaya ve aynı zamanda demokratik katılımla parti içi demokrasinin güçlendirilmesine katkı sunmaya davet ediyoruz" görüşüne yer verildi.

CHP ÜYELERİNE KATILIM ÇAĞRISI

Ortak Çözüm Grubu'nun Facebook sayfasında yayınlanan bildiride ise şöyle:

Ortak Çözüm Grubu olarak Bursa'da yaklaşık bir yıldır "şeffaf ve açık" bir tartışma/konuşma zemininde bir araya geliyoruz. CHP üyeleri olarak, partimizin kongre sürecinin başlaması nedeniyle görüşlerimizi parti üyelerimizle paylaşmayı bir görev biliyoruz. Bu paylaşımı kentimize, ülkemize, halkımıza ve elbette ülkemizin geleceğine karşı duyduğumuz bir sorumluluk ve heyecan ile yapıyoruz.
Ortak Çözüm Grubu katılımcıları olarak önceliğimiz, kentimizin ve ülkemizin aydınlık geleceğidir. CHP'nin üyeleri ve kurumsal yapısıyla birlikte, kentimizin ve ülkemizin özgür ve demokratik geleceğinde nasıl daha etkin bir rol üstlenebileceğine ilişkin tartışmalar yürüttük, öneriler geliştirdik. Bu hedef için çaba gösterirken kişileri değil, olguları tartıştık; hiçbir şekilde belirli kişileri desteklemek ya da karşı çıkmak amacıyla hareket etmedik.
Özgür ve katılımcı bir konuşma ortamında şeffaf, eşit ve ilkeli biçimde "yan yana gelme, birlikte fikir üretme ve dayanışma" ruhuyla harmanlanmış bir deneyim sürecinin sonunda, aşağıdaki ilkeleri parti üyelerimizle paylaşmayı bir görev biliyoruz.
Paylaştığımız fikir, öneri ve ilkelerin yeni bir kongre sürecinin başladığı bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'daki örgütlenmesine katkı sunmasını, CHP'nin halka ve seçmene güçlü biçimde ulaşabilmesi için yeni bir zemin ve yeni bir çıkışın kapısını aralamasını umut ediyoruz.

  • Ortak Çözüm Grubu üyeleri olarak, CHP üyelerinin Bursa'da yeni bir dönemi başlatması gerektiğini düşünüyoruz. Bursa'da CHP yeni dönemde, tüm üyeleri arasında güçlü bir iletişim kurabilecek bir örgüt yapısına kavuşturulmalıdır. Partimizin Tüzüğünde yer alan ilke ve değerler doğrultusunda güven, dayanışma ve saygıya dayalı bir çerçevede çalışacak 17 ilçe örgütü ve il yönetimi oluşturulmalıdır.
  • Parti organlarına aday olmak her Parti üyesi için bir haktır. Parti organları seçimlerinde açıklık, şeffaflık, katılımcılık, liyakat, yetenek ve emek vazgeçilmez önceliğimizdir.
  • Parti organlarının ve görevlilerinin seçiliş şekli çoğunlukçu değil, çoğulcu demokratik anlayışa uygun olmalıdır. Bu bağlamda ilçelerde ve ilde adaylar Tüzük Madde 42(1)'e uyacaklarını seçimler öncesinde açıklamalıdır (Tüzük Madde 42 (1): İl ve ilçe kongre seçimlerinde kural, çarşaf listedir).
  • İlçelerde ve ilde adaylar seçilmeleri halinde görev süreleri boyunca herhangi bir yere aday olmak için görevlerinden istifa etmeyecekleri konusunda söz vermelidir.
  • Partimizin yeni yüzlere ve yeni sözlere gereksinimi bulunmaktadır. Siyasetin profesyonelleştirilmesine karşı durulmalıdır.
  • İlçelerde ve İlde kadınlara ve gençlere daha fazla yer açılmalıdır. İlçe ve İl yöneticilerinin en az %40'ı kadınlardan, %20'si otuz yaş altındaki gençlerden oluşmalıdır.
  • Yerel ve genel seçimlerde Partimizi temsil etmek üzere adaylar belirlenirken "Önseçim" uygulanmalıdır. Bilindiği gibi, Tüzük Madde 52 (1)'e göre adayların belirlenmesinde önseçim ve aday yoklaması, öncelikli yöntemlerdir. Parti Meclisi üyeleri, önseçim tercihinde bulunmaya çağrılmalı, ilçelerde ve ilde adaylar seçilmeleri halinde önseçim için tutum alacaklarını açıklamalıdır.
  • Bursa'da CHP yeni dönemde, katılımcı demokrasi anlayışıyla politikaların oluşturulmasında üyelerin, seçmenlerin ve sivil toplum örgütlerinin katkılarının alınması için teknolojik olanakları da kullanarak uygun mekanizmaları oluşturmalı, Tüzük Madde 3(6) hayata geçirilmelidir.
  • İlçe ve İl başkanlıkları tarafından Partimizin Belediye Başkanlarının ve meclis üyelerinin kararları Tüzük Madde 61(4)'e göre titizlikle izlenmeli; aykırı kararlar alınması halinde gerekli işlemler başlatılmalıdır (Tüzük Madde-61 (4): Grup üyeleri partinin ilkelerine, tüzük ve programına, seçim bildirgesine, kurultayın ve kendi kongreleri ile grupların kararlarına uymakla yükümlüdürler).
  • CHP yalnızca varlıklı kişilerin siyaset yapabildiği bir yapıdan uzaklaştırılmalı, emekçilerin katılımını sınırlayan ekonomik engeller ortadan kaldırılmalıdır. Bu bağlamda;
  • Yerel ve genel seçimlerde aday olabilmek için istenen başvuru ücretleri net asgari ücretin yarısı ile sınırlandırılmalı;
  • Seçim kampanyaları Parti üyelerinden alınan ödenti ve bağışlarla yürütülmeli ve
  • Finansman kaynakları kamuoyuna saydam bir biçimde açıklanmalıdır.
  • Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, CHP'de parti içi demokratik işleyişin sağlanması ve çağımızda gündeme gelen ekolojik demokrasi gibi kavramların felsefi arka planlarıyla birlikte Parti üyeleriyle paylaşılması amacıyla çalışmalar yürütülmeli; karar verme süreçlerinde doğrudan demokrasinin daha çok yer alması için eylem planları hazırlanmalıdır.
  • Partiye üyelik, parti ilkeleri ve değerlerini benimseyen herkese engelsiz biçimde açık olmalı ve güçlü biçimde desteklenmelidir. Partiye yeni üye kazandırılması için mahalle temsilcilikleri, ilçe ve il yönetimi tarafından etkin kampanyalar düzenlenmelidir.
  • Partiye yeni üye olanlara yönelik "hoş geldiniz" niteliğinde özel bir karşılama, bilgilendirme- yönlendirme ve destekleme süreçleri mutlaka işletilmelidir.
  • Parti üyeleri ve mahalle temsilcilikleri biçimsel bir dayanak yeri değil, parti tabanının ve siyaset üretme kaynağının kalbi olarak görülmelidir. Bu bağlamda Partimizin örgütlenmesinde mahalle temsilcilikleri desteklenmelidir.

CHP üyelerini 29 Eylül 2019, Pazar günü, saat 10.00 - 16.30 saatleri arasında Karaman Dernekler Yerleşkesi Büyük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek buluşmaya katılmaya çağırıyoruz.
CHP üyelerini özgür kürsüde görüş, öneri ve taleplerini dile getirerek demokratik katılım ve parti içi demokrasinin güçlendirilmesine katkı sunmaya davet ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.