SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP T2 Hattı'nda: 133 milyon lira burada çürüyor

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa'da başta Recep Altepe'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere AKP döneminde başlatılıp plansız-programsız uygulamalar nedeniyle yarım bırakılan yatırımları yerinde incelemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP T2 Hattı'nda: 133 milyon lira burada çürüyor

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Recep Altepe döneminde yanlış kararlar zinciri halinde başlanılan ancak yarım kalan Terminal-Kent Meydanı T2 raylı sistem hattında CHP'li Belediye Meclis üyeleriyle incelemelerde bulundu. AS Merkez önünden başladığı inceleme gezisini, Kent Meydanı'ndaki basın açıklamasıyla tamamlayan Karaca, yol boyunca konuştuğu esnafın şikayetlerini de dinleyip, bu hattın inşaatının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Karaca, "Muhalefetin denetleme görevini unutmuş görünen, basının da teknik incelemelere katılımından rahatsızlık duyduğu anlaşılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hiçbir çalışma yapılmayan, elektrik hattı bulunmayan, zincir ve tel örgüyle kapalı şantiye pozisyonundaki T2 Hattı bir yana, istasyonlara bile 'iş güvenliği' gerekçesiyle giriş izni vermedi." dedi.

CHP heyeti As Merkez istasyonunda istasyon bariyerlerinin tesadüfen açık olması nedeniyle T2 Hattını inceleme olanağı bulurken, kalan kesimde ise inceleme yol boyunca yürüyerek yapıldı. Heyetin, Panayır ve Beşyol istasyonlarındaki incelemelerine çevre mahallelerden partililer de eşlik etti.

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKANLAR DA KATILDI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, ilçe başkanlarıyla birlikte Terminal-Kent Meydanı arasında yapımı yarım kalan T2 Hattında incelemelerde bulunan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yol boyunca, yıllardır mağdur edilen esnafı dinledi.

Yürüyüşünü tamamlayan heyeti Kent Meydanı'nda Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İl Gençlik ve İl Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili alkışlarla karşıladı.

KARACA: HERHALDE 2 YIL BOYUNCA YÜRÜYECEĞİZ

Burada konuşan CHP Bursa İi Başkanı İsmet Karaca, "Yine meydanlardayız yine alanlardayız. Bursa'nın o kadar çok sorunu var ki, herhalde görev süremizde 2 yıl muhtemelen sokakta geçecek. Her gün yeni bir yarım kalmış proje karşımıza çıkıyor. Bunları Bursa kamuoyuyla paylaşacağız" dedi

8.5 kilometrelik T2 hattı için Terminal yakınlarından başlattığı yürüyüşü Kent Meydanı'nda noktalayan Karaca, "Bu proje baştan itibaren yanlış. Yol boyunca Yalova Yolu'ndaki esnafla da tek tek görüştük. Bir tane esnaf bile bu projeden memnun değil. Yerin altından geçmesi gerekiyordu. Dünya birleşirken AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa'yı ikiye böldü. Bursa'nın kadim mahalleleri ikiye ayrıldı. Esnaf yolun karşı tarafındaki başka bir esnaftan ihtiyacını almak için saatlerce yürümek zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

'RÜYALARDA PROJE ÜRETMENİN SONU'

Karaca şunları söyledi:

"Proje 2015 yılında ihale edildiğinde 133 milyon liraydı. Bu paranın tamamı bitti. İnşaat kısmının yüzde 80'i bitti ancak mekanik kısmına dokunulmadı. Bir 130 milyona daha ihtiyaç var. Biz diyoruz ki bu projeyi sökün, ki bu saatten sonra olmaz, o halde tamamlayın. Güzergâh yanlış, proje yanlış. Burada Terminal'e yapılacak hattın günlük yolcu taşıma kapasitesi 5.000-7.000 arası. Bu hattın uzun ömürlü olması için DOSAB'dan Demirtaş'a kadar uzaması gerekiyor. 150 bin kişinin yaşadığı lokasyona ulaştırmazsanız günlük taşıma kapasiteniz 5.000-7.000 ile sınırlı kalacaktır. Hattın, T1 hattına ve metroya entegre edilmesi gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmaz. Dünyadaki sistem budur ama bizim yöneticilerimiz rüyalarıyla proje ürettiği için, bilimsellikten uzak, gördükleri rüyalarla proje geliştirdikleri için böyle tablolarla karşı karşıya kalıyoruz. Burada çürüyen Bursa'nın 133 milyonu. Üstüne bir o kadar daha para harcanacak. Projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 idi. Şu an 2020 yılındayız."

İsmet Karaca T2 güzergahında mağduriyet yaşayan esnafı dinledi

T2 projesinin tıpkı ölümsüz aşklara benzediğinin altını çizen Karaca, "Aşkımız T2 gibi olsun, asla bitmesin!" sözünü hatırlatarak, "Bu hattın ne zaman biteceği, ihaleye çıkacağı belli değil. Biz 2 yıldır her ortamda görüşlerimizi dile getirdik. Bu kez de hat boyunca yürüyerek vatandaşların görüşlerini dinledik. Örgütümüzü de çağırmadık. Sınırlı sayıda kişiyle rayların üzerinde incelemelerde bulunacaktık. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir gün önce belediyeden bir görevli eşliğinde hat üzerinde inceleme yapabileceğimiz söylemişken dün gece itibarıyla hatların girişleri kapatılmış. Hatlara inmemize izin vermediler ama biz de halkın içinden yürüdük. Hatları kapatabilirsin ama bizim halkın içinden yürümememizi engelleyemezsin. Biz halkın içindeyiz. Bu sorunların çözümü için de her noktada olacağız. 2 yıl boyunca bütün eksiklerini dile getireceğiz" şeklinde konuştu.

KAYIŞOĞLU: BURSA PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise Bursa'nin AKP iktidarı dönemişnde proje çöplüğüne dönüştüğünü vurguladı. Kayışoğlu, "Timsah Arena bitmiş değil. Hızlı tren aynı şekilde. Bursa'nın milyonları oralarda yatıyor. Hiçbir proje zamanında bitmiyor. Bursa'yı da Türkiye'yi de yönetemedikleri çok net gözüküyor. Bizler, yurttaşlarımızın vergilerine sahip çıkıyoruz" dedi.

ERKAN AYDIN: KAYNAKLAR ÇARÇUR EDİLİYOR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise Bursa'nın, Bursalıların kaynaklarının, tüyü bitmemiş yetim hakkınnı bilimden uzak projelerle çarçur edildiğini vurguladığı konuşmasını, "Umarım bundan sonra da bilim insanlarını, akademik odaları ve muhalefeti de dinlerler, ki bu paralar çöpe gitmez" temennisiyle tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.