SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP: Sandığın namusuna saray darbesi yapıldı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Görevden almalar siyasidir, sandığın namusuna saray darbesi yapılmıştır...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP: Sandığın namusuna saray darbesi yapıldı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanlığı'nın HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atamasına "Millet iradesine ve sandığın namusuna saray darbesi yapıldı. Darbe dönemlerinde ne yapılmışsa bugün de o yapılmıştır" sözleri ile tepki gösterdi. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Faik Öztrak, "Belediye başkanları görevden alındı. Ülkemizde belediye başkanı olmanın koşulları bellidir.  Bundan daha 5 ay önce adli sicilleri temiz olan ve YSK tarafından adaylıkları uygun görülen başkanlarının görevden alınması seçime girmek serbest, seçilmek yasak anlamına gelen bir karardır. Görevden almalar siyasidir. Hukukun üstünlüğü yok sayılmıştır." dedi.

Öztrak, şunları söyledi:

"CHP, milletin hukukuna sahip çıkmayı, demokrasiye sahip çıkmak olarak görür. Ahmet Davutoğlu ve sandıktan çıkan belediye başkanları istifa etmeye zorlandığında da aynı tavrı ortaya koyduk.  Sandık hukukuna vurulan her darbe Türkiye'ye vurulan darbedir. Seçimle gelen seçimle gider. Seçimle gelen kayyum ile giderse seçim anlamını kaybeder. Millet iradesi ile inatlaşılmaz.Demokrasiden, hukukun üstünlüğü tarafında olduğumuz bir kere daha ilan ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.