SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP rötuş yaptığı listeyi YSK'ye verdi

CHP, 24 Haziran Milletvekili Seçimleri için milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu. Parti Meclisi'nden çıkan ve tepkilere neden olan listede YSK öncesi bazı rötuşlar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP rötuş yaptığı listeyi YSK'ye verdi

CHP'nin Parti Meclisi'nden basına sızan ve tepkilere neden olan milletvekili aday listesinde bazı rötuşlar yapılarak kesin liste YSK'ye sunuldu. Mevcut vekiller Ali Şeker ve Özkan Yalım yeniden seçilecek sırada aday gösterildi. Dün gece sızan listede yer almadığı iddia edilen Ali Şeker daha önce 3. bölgeden vekil olmuşken, 24 Haziran için İstanbul 2. Bölge 8. sıradan aday gösterildi. Özkan Yalım ise Uşak 1. sıra adayı oldu. Barış Yarkadaş ve Eren Erdem ise YSK'ye teslim edilen listede yer almadı. 

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan PM'den çıkan listede İstanbul'dan aday gösterilirken, bugün değişiklik yapılarak yeniden İzmir 1. bölgeden liste başı aday yapıldı. AKP'nin kurucuları arasında yer alan, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de CHP Konya'da 1. sıradan aday gösterildi.

KHK ile ihraç edilen anayasa hukukçusu akademisyen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise İstanbul 1. bölge 9. sıradayken, 1. sıraya alındı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ekibinden sayılan üç isim aday listesinde yer aldı. Halen Meclis Başkanvekili olan Yaşar Tüzün Bilecik 1. sıradan, Tanju Özcan Bolu 1. sıradan, Mehmet Göker Burdur 1. sıradan aday gösterildi. Emre Köprülü ise Tekirdağ dördüncü sırada yer bulabildi.

İnce'ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Yener Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan ise tekrar aday gösterilmedi.

İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili de aday gösterildi.

CHP'NİN İL İL ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.