SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'nin ABD tepkisi: Büyük saygısızlık, hadsizlik!

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından FETÖ davası firarisi Ergün Babahan'ın bir paylaşımının beğenilmesine CHP de sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Türkiye'ye yönelik büyük bir saygısızlıktır büyük bir de hadsizliktir. Bunun bir hata olduğunu da düşünmüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'nin ABD tepkisi: Büyük saygısızlık, hadsizlik!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından FETÖ suçlamasından aranan gazeteci Ergün Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesine sert ifadelerle tepki gösterdi.

"Böyle bir paylaşımın Amerikan Büyükelçiliği tarafından beğenilmesi Türkiye'ye yönelik büyük bir saygısızlıktır büyük bir de hadsizliktir" diyen CHP'li Erkek, şunları kaydetti:

"Sosyal medya üzerinden özür dilenmiş ama bu yetmez. Bunun bir hata olduğunu da düşünmüyoruz. Büyükelçinin çağrılıp bunun nedeninin sorulması gerekir. Türkiye'de siyaseti de millet şekillendirir, Türkiye şekillendirir."

ÖZKOÇ: AYRINTILI AÇIKLAMA YAPILMALI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

"ABD Ankara Büyükelçiliği'nin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili paylaşımını, kesinlikle doğru bulmuyoruz. Başka bir ülkenin içişlerimize karışmasını kabul edemeyiz. Bu konuda ABD Büyükelçiliği ayrıntılı ve net bir açıklama yapmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.