SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'liler partinin 96. kuruluş yılını kutladılar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle Bursa'da CHP üyeleri Kurucu Genel Başkan Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundaydı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'liler partinin 96. kuruluş yılını kutladılar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle CHP İl Örgütü tarafından Heykel Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli'nin yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ile partililerin katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta çelenk konuldu.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı İlhan Ekinci, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır. Türkiye Cumhuriyeti  ve Cumhuriyet Halk Partisi" dediğini hatırlatarak, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümünde, devrimlerinin yılmaz savunucusu siz arkadaşlarımla birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundayız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türk halkının var olma iradesi, bağımsızlık aşkı ve özgürlük sevdası olduğunu belirten Ekinci, şunları söyledi:

"CHP'li olmak demek, herkes pes ettiğinde bile umutsuzluğa düşmeden direnmek demektir, halkına inanmak demektir, milletine güvenmek demektir. CHP'li olmak demek, kimseyi ayırmadan kucaklamak, sevmek demektir. CHP'li olmak demek, halkın değerleriyle ve halkı için yaşamak, çağdaş uygarlığı aşmak demektir. CHP'li olmak demek, yoksulluktan kurtulmak için başı dik, sırtı pek bir ülke için kendini adamak demektir.  CHP'li olmak demek, cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. CHP'li olmak demek 'özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' demektir.

Özetle CHP'li olmak demek, Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir. Bugün CHP'nin 96. doğum günü. Hepimizin doğum günü kutlu olsun!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.