SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Kayışoğlu'ndan AKP'ye 'af' tepkisi!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, AK Parti tarafından hazırlanan 'af' taslağına tepki göstererek, "Çocuk istismarcılarını meşrulaştırıyorlar. Biz evde kalarak salgını önlemeye çalışırken AK Parti fırsatçılık yapıyor" eleştirisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2020 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2020 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Kayışoğlu'ndan AKP'ye 'af' tepkisi!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti tarafından hazırlanan 'af' taslağına tepki gösterdi.

Kayışoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu zor günlerde evde kalarak salgının yayılmasını önlemeye çalışıyoruz. Bizler bunu yaparken maalesef Meclis'in en büyük partisi olan AKP, 'af' yasa teklifi adı altında cinsel istismarlarla ilgili bir affı ya da infazda indirimi gündeme getirdi. Bunun adı tam olarak fırsatçılıktır. Bunun adı tam olarak bu kötü günleri fırsata çevirmektir ve vicdansızlıktır. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Çünkü bizler, geçen dönem Meclis'te yapılan araştırmadaki raporlarda da belirtilenin tam tersine çocuk yaştaki evliliklerin engellenmesi gerekirken, bunun için yasal bir düzenleme yapılması gerekirken, buna tanık olan, bunu teşvik eden, bunu gerçekleştiren büyüklerin özellikle cezalandırılması gerekirken 'evlilik' adı altında istismar meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Korona bir kez öldürür ama istismar çocuklarımızı her gün öldürür. Buna hep beraber karşı çıkacağız. Bu kötü günleri fırsata çevirip bu düzenlemelerle af çıkarmasını engelleyeceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.