SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Fikri Sağlar'a ihraç yolunu açtı

Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak CHP Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Sağlar'ın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin karar 19 ret oyuna karşı 38 kabul oyu ile alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2017 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Fikri Sağlar'a ihraç yolunu açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi (PM), Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ı "tedbirli olarak kesin ihraç" talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk kararı 19'a karşı 38 oyla alındı.

CHP PM, Sağlar'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkini görüşmek üzere 13.30'da toplanmıştı.

Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıya Sağlar ve parti sözcülüğünden istifa eden Selin Sayek Böke de katılmıştı.

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar geçtiğimiz günlerde Akşam gazetesine konuşmuş, Kılıçdaroğlu'nun partide 'tek adam' olduğunu şu sözlerle savunmuştu:

"Kılıçdaroğlu referandum kampanyasında 'tek adama karşıyız' propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu! Bu şuna benziyor; kadına şiddete karşı çıkıyorsun. Eylemler yapıyorsun ama eve gidip karını dövüyorsun."

CHP'li Sağlar ayrıca olağanüstü kongreye gidilmesini istemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada partide olağanüstü kurultay isteyenlere rest çekerek "Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız" demişti.

CHP liderinin bu açıklaması ile Fikri Sağlar'ı işaret ettiği yorumları yapılmıştı. Daha sonra CHP MYK, Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını talep etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.