SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Eskişehir il yönetimine kayyım atandı

Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, partinin il yönetimine 45 günlük süreçte yapılacak olağanüstü kongreye kadar 3 kayyım atanmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Eskişehir il yönetimine kayyım atandı

Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde partinin iki eski il yöneticisinin açtığı davanın üçüncü duruşmasına, davacı eski CHP İl Başkanı Rabia Akman ile taraf avukatları katıldı.

Davalı tarafın avukatı, CHP Tüzüğü'nün 24/6 maddesi gereğince seçime 6 ay kala atanan yönetim geçici olmadığından, olağan kongreye kadar devam etmesi gerektiğini söyledi. Avukat, il yönetimine kayyım atamasının gerçekleştirilmemesi gerektiğini savundu.

Davacı taraf avukatı ise 2007'de İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde CHP'nin İzmir Konak ilçe yönetimine kayyım atanmasını örnek gösterdi.

Mahkemenin hakimi, partinin 45 gün içinde gerçekleştirilecek olağanüstü kongresine kadar üç üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek, il yönetimine Yahya Çelik, Şuayip Çapar ve Hikmet Bingül'den oluşan heyetin atanmasına karar verdi.

Eski CHP İl Başkanı Rabia Akman ve Butay Erdoğan, il yönetiminin hukuksuz bir biçimde görev başında olduğu iddiasıyla, kayyım atanması talebi ile mahkemeye başvurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.