SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den Soylu'ya "pejmürde" yanıtları

Yerlerine kayyım atanan HDP'li belediye başkanlarını Diyarbakır'da ziyaret ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, "Seni pejmürde ederiz" diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya CHP'den sert tepkiler geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2019 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2019 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'den Soylu'ya "pejmürde" yanıtları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Pejmurde adama ne söyleyeyim ben. Düne kadar Erdoğan'a söylediklerine bakın, bugün yaptıklarına bakın. Kişiliği olan insan söylediklerinin arkasında durur. Kişiliği olmayan bir insana ne söyleyebilirim ben." diye yanıt verdi.

Soylu'nun açıklamalarına Twitter'dan tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Atanmış Soylu seçilmiş İmamoğlu'nu tehdit ediyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Dünyanın en büyük metropolüne iki kez seçilen başkanı tehdit eden Soylu haddini bil otur yerine!" dedi.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, "Atanmış' bir Bakanın, 'seçilmiş' bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı alenen tehdit etmesi hadsizliktir! Sizi milli iradeye ve halkın kararına saygıya davet ediyorum. Haddinizi bilin" dedi.

Haluk Koç: Pert olmak üzere olan pejmürde birisi söylüyor

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Soylu'nun sözlerine ilişkin, "Pejmürde; ilginç bir kelime. Eski, püskü, perişan demek. Söyleyen atanmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. 2 defa eze eze Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için söylüyor. Savrulan, dönen, dün hakaret ettiğini bugün öpen, yaranmak için kıvranan, pert olmak üzere olan pejmürde birisi söylüyor!" ifadelerini kullandı.

CHP'nin 24 Haziran Cumhurbanlığı seçimlerindeki Cumhurbakanı adayı Muharrem İnce de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Süleyman Soylu'ya şöyle seslendi:

"Seçimde millet sizi pejmürde etmiş, yetmemiş bir kez daha pejmürde etmiş. Seçilmiş Belediye Başkanlarını görevden uzaklaştırarak, tehdit ederek haddini bilmeyenlerin, millet iradesini ve hukuku yok sayanların sonu bir kez daha pejmürde olmaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.