SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den İYİ Parti'ye 'oy kaybettirme' yanıtı

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili arasında yer alan Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın, "CHP ile ittifak oy kaybettirdi" sözlerine, "Biz İYİ Parti'ye geçmeseydik, İYİ Parti seçime giremeyecekti. Yüzde 9.96 oy aldıklarını unutmasınlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'den İYİ Parti'ye 'oy kaybettirme' yanıtı

24 Haziran Seçimlerinde yüzde 9.96 oy oranı alan İYİ Parti, yüzde 10 barajını geçemedi ancak CHP ve Saadet Partisi ile kurduğu Millet İttifakı nedeniyle Meclis'e girdi. İYİ Partili Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "CHP ile seçim ittifakı bize oy kaybettirdi. Siyasette pişmanlık söz konusu değil ama genel çerçevede baktığımızda yolumuza devam ediyoruz" demişti.

Ümit Özdağ'ın "CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi" sözlerine İYİ Parti'ye geçen CHP milletvekilleri tepki gösterdi. İYİ Parti'nin seçime girememe riski üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle partilerinden istifa ederek İYİ Parti'ye katılan bazı CHP milletvekillerinin değerlendirmeleri şöyle oldu:

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız: 30 yıldır siyaset yapıyorum. Biz İYİ Parti'ye geçmeseydik, İYİ Parti seçime giremeyecek, Meclis'in bir parçası olamayacaktı. Aynı 2002 yılında yüzde 9.5'le baraj altında kalan Doğru Yol Partisi'nin durumuna geleceklerdi. İYİ Parti yüzde 9.96 oy aldığını unutmasın. Onların bize vefa borcu vardır. Genel Başkanımızın talimatıyla demokrasi için biz İYİ Parti'ye gittik. Gittiğimiz için de pişman değiliz. İyi ki İYİ Parti Meclis'e geldi. Ama bu açıklamalar gerçekten bizi üzdü.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet: İttifak üzerinden her iki parti de kazandı. Bu söylemin ayağı yere sağlam basmıyor. Tüm illerdeki sonuçlar oy durumları ve geçişleri açısından tek tek analiz edilmeli. Bu yapıldıktan sonra bir siyasi söyleme dönüştürülebilir. Şimdi İYİ Parti bugün baraj sorunu olmadan milletvekili çıkarabildiyse -ki baraj sorunu olduğu görüldü- bu sonucu almalarını sağlayan seçime katılma yeterliliğini biz sağladık. Bugün vekil çıkardılarsa, Meclis'te grup kurdularsa bu CHP'nin demokrasinin önünü açmak adına yaptığı hamlesi sayesinde. Uzlaşı kültürüne ihtiyacımız var. Hemen birbirimizi incitmek, yıpratmak çok doğru değil. Biz en azından buna dikkat etmeye gayret ediyoruz.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker: Biz demokrasi adına İYİ Parti'yi seçime soktuk. Ama İYİ Parti'nin seçimde alınan sonucu CHP'ye mal etmesi bence yapılan siyasi birlikteliğe karşı etik bir söylem olmamıştır. Takdiri Türk milleti verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.