SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de İsmet Karaca'dan yeni il binası sözü

CHP'de 9 Şubat'ta yapılacak Bursa İl Kongresi'nde İl Başkanlığına adaylığını açıklayan İsmet Karaca, en kötü ön seçimin en iyi merkez yoklamasından daha iyi sonuç vereceğini ifade ederek, ön seçimin tercihleri olacağını söyledi. Karaca, seçilmeleri halinde Bursa'ya yakışır bir CHP İl Binası kazandırmak için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2020 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'de İsmet Karaca'dan yeni il binası sözü

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

CHP Bursa Örgütü'nün 9 Şubat'ta yapılacak İl Kongresi yaklaşırken Erol Gülmez ve Hüseyin Akkuş'tan sonra Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca da düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayarak göreve seçilmesi halinde yapacakları konusunda bilgi verdi.

CHP Bursa İl Başkanlığı'nda kalabalık bir partili grubunun katılımıyla adaylığını açıklayan İsmet Karaca'nın basın toplantısına Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile kongrede yarışacak olan İl Başkan adaylarından Erol Gülmez ile Güner Aklan da katıldı. Karaca'nın adaylık açıklamasında Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kozba Kavlan, Orhaneli İlçe Başkanı Yaşar Aslan, Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk hazır bulundu.

Genç yaşlarından bu yana CHP'nin neferi olduğunu, nefes aldığı sürece partinin neferi olmaya devam edeceğini belirten İsmet Karaca, konuşmasına Elazığ'da meydana gelen depremde hayatına kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı. Karaca, Bursa'nın da deprem konusunda tehlikeli iller arasında olduğunu bu yüzden birtakım önlemlerin şart olduğunu kaydetti.

İlçe kongrelerinin tamamlanarak sıranın İl Kongresine geldiğini ifade eden Karaca, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Bursa'da beklenen başarıyı yakalayamadığını dile getirdi. Karaca, "Başta Genel Başkanımız olmak üzere hepimizin içinde bir yara olan yerel seçimde hepimiz üzüntü yaşadık, gönül isterdi ki Büyükşehir'e ve 17 ilçemizin tümüne şanlı altıoklu bayrağımızı dikelim, ama olmadı, partimiz Bursa'da başarı kazanamadı. Ben de il başkanı olsam benim de adayım sayın Mustafa Bozbey olurdu. Doğru bir seçimdi ancak çok yaklaşmamıza rağmen olmadı" dedi.

'2018'de mevcut vekil sayısını zor koruduk'

Ortada bir başarısızlık olduğunu ifade eden Karaca, "2011 seçimlerinde Bursa'nın TBMM'deki milletvekili sayısı 16'dan 18'e çıktı. Biz milletvekili sayımızı 3'ten 5'e çıkardık. 20 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili sayısı 20'ye çıkmasına rağmen mevcudu zor koruduk. Bir başarı yok. 31 Mart seçimlerinde adayımız çok doğruydu. Bir hukuk cinayeti işlendi ve biz masa başında seçimi kaybettik. 1977'den beri ilk kez bu kadar yaklaşmıştık" diye konuştu.

'Örgütün önüne sandığı koymalıyız'

Partililerin kendisini tanıdığını, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu kaydeden İsmet Karaca, şunları söyledi:

"Şunu çok net söyleyeyim, parti içi ön seçim mutlaka olacak. Benim yetkin olduğum her dönemde ön seçim birinci tercihim olmuştur. En kötü ön seçim en iyi merkez yoklamasından daha iyi sonuç verecektir ki bunun da örnekleri mevcuttur. 2014'teki yerel seçimlerde Osmangazi'deki oy artışı, 25 yıl sonra Mudanya'da gelen zafer... Bu başarıların arkasındaki gerçek örgütün önüne sandığı koymamızdır."

'Partililer artık bu salonlara sığmıyor'

"Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Ben hiçbir şeyin altından tek başıma kalkamam" diye konuşan Karaca, partililerin toplantı salonuna dahi sığmadığını belirterek yeni bir parti binasına ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Seçildiği taktirde CHP Bursa il binasını değiştireceğini vurgulayan İsmet Karaca, "Kampanya başlatacağım. Çoban ateşini yakacağım. İçinde parti müzesinin olduğu bir merkez olacak" dedi. Mevcut bina için pek çok arkadaşının çaba gösterdiğini belirten İsmet Karaca, CHP'ye yakışır bir parti binası için tüm örgüt kenetlenerek, altında otoparkı, konferans, çalışma ve eğitim salonlarının, kütüphanenin bulunduğu, merkezi bir konumda yer alan, ulaşımı kolay bir bina için harekete geçeceğini söyledi. Bir parti müzesi de oluşturacağını ifade eden Karaca, parti için çalışanların hatırlanmasını sağlayacağını belirtti. 

Partililerin sevgi gösterileri altında konuşmasını sürdüren İsmet Karaca şöyle devam etti:

"İki sözüm olacak sizlere. İl kongremizden sonra ister il başkanı, ister örgütün bir üyesi olayım, bütünün içinde çalışacağıma söz veriyorum, sizlerin vicdanı olacağım. Nefes aldığım sürece bu partinin bir neferi, örgütün vicdanı olacağım. İkinci sözüm ise, bir sonraki olağan kongremizi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yapacağız."

İsmet Karaca, basın toplantısından sonra CHP İl binası önünde partililere seslendi

Milletvekili adayı olacak mı?

İl Başkanı Hüseyin Akkuş, adaylığını açıkladığı basın toplantısında gazetecilerden soru almazken, Karaca konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olası bir erken seçimde milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna Karaca, "Örgüt beni tanır, milletvekili adayı olacaksam İl Başkanlığı makamını kullanmama gerek yok. Şu anki şartlarda 2020 yılında erken seçimin yeri yok. AKP eriyor, yüzde 30 bandına sıkıştılar, yukarı çıkamıyorlar. Erken seçim gözükmüyor ama olursa da CHP'nin İl Başkanlığı benim için milletvekilliği kadar değerlidir. Özellikle iktidar partisi il başkanlığı. Ama görev süremin sonuna geliriz, sonuçta hakkım olduğunu düşünüyorum. Tercihim de ön seçim olur, burada verilecek karar doğrultusunda hareket ederim." yanıtını verdi.

CHP Bursa İl Başkan Adayı İsmet Karaca, salon çok dolu olduğu için bazı partililerin dışarıda kaldığını belirterek, basın açıklamasının ardından parti binası önünde nokta mitingi gerçekleştirdi. Bursa'ya ilk gelişini, eski Santral Garajı ve üniversite yıllarını, partiye girişini anlatan Karaca, CHP'nin Bursa'da beklenen başarıyı kendi döneminde gerçekleştireceğine inandığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.