SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de herkesin bir listesi var

CHP Parti Meclisi seçimi tam bir listeler savaşına sahne oluyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu biri 98 diğeri 52 kişiden oluşan iki ayrı anahtar liste hazırladı. Kılıçdaroğlu'nun bu listelerini parti içi muhalifler tarafından hazırlanan 2 ayrı liste daha izledi. Liste savaşı öylesine kızıştı ki, Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik sarı renkli anahtar listesinde bulunan Hurşit Güneş'in adı çıkarılarak yeniden liste dağıtımı yapıldı. Bu listeleri daha sonra birbirine yakın başka anahtar listeler izledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'de herkesin bir listesi var

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 98 kişilik ilk anahtar listede Bursa'dan Sena Kaleli, Aykan Erdemir ve Ertuğrul Kaplan bulunuyor. Bunu izleyen 52'şer kişilik üç ayrı anahtar liste daha izledi. Bursa'dan Sena Kaleli 4 listede yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan 98 kişilik ilk beyaz listenin ardından salonda dört ayrı ayrı liste daha dağıtıldı. Bu listede Aykan Erdemir yer almazken, Sena Kaleli'nin 4 listede yer aldığı dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde olacağı ileri sürülen Fikri Sağlar'ın Mersin Belediye Başkanı'nın 'Ya o ya biz' şeklinde bir dayatması sonucu listelerde yer almadığı konuşuluyor. Ancak Sağlar'ın listeyi delerek PM'ye girebileceği ileri sürülüyor.

Listelerin dağıtılmasından sonra itirazların ardından 452'den 434'e düşen adayın bulunduğu çarşaf liste oylamaya geçildi.

KORSAN LİSTELER

Bu arada, Kurultay salonunda 'korsan listeler' de dağıtıldı. Bu listelerle Kılıçdaroğlu'nun, 'anahtar' ve 'anahtarın anahtarı' listeleri arasında büyük benzerlikler olması dikkati çekti.

İŞTE KURULTAY SALONUNDA DAĞITILAN ANAHTAR LİSTELER

Kılıçdaroğlu'nun 98 kişilik ilk anahtar çarşaf listesi. Bu listede Bursa'dan Sena Kaleli, Ertuğrul Kaplan ve Aykan Erdemir var.

Kılıçdaroğlu'nun listesi olarak belirtilen ancak Gürsel Tekin'in hazırlattığı 52 kişilik liste. Bu listede Bursa'dan Sena Kaleli ve Ertuğrul Kaplan yer aldı.

Sarı listeden tek farkı Hurşit Güneş'in üçüncü liste. Bu listede Bursa'dan Sena Kaleli ve Ertuğrul Kaplan yer aldı.

Erdoğan Toprak'ın olduğu ileri sürülen bu listede Gürsel Tekin yok. Bu listede Bursa'dan sadece Sena Kaleli var.

Önder Sav ve ekibi tarafından hazırlanan, Baykal'a yakın isimlerin de yer aldığı liste. Bu listede Bursa'dan Mehmet Küçükaşık var. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.