SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa Örgütü eteğindeki taşları döktü

CHP'nin Bursa'da Büyükşehir'i kazanamamasının ardından başlayan parti içindeki tartışmalar seçimlerden 4 ay sonra yapılan Genişletilmiş Örgüt Toplantısı'nda masaya yatırıldı. Yaklaşık 9 saat süren toplantıda söz alan 50'den fazla CHP üyesi Bursa'da seçiminin neden kazanılamadığını sorguladı. Sert suçlamalara sahne olan toplantıda tansiyon zaman zaman yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2019 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Bursa Örgütü eteğindeki taşları döktü

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

CHP Bursa İl Örgütü'nün 31 Mart Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek için gerçekleştirdiği Genişletilmiş İl Örgütü Toplantısı'nda eteklerdeki taşlar döküldü. 50'den fazla CHP üyesi ile bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının söz aldığı toplantıda karşılıklı sert suçlamalar nedeniyle zaman zaman gerilim yaşandı. Büyükşehir ile bazı ilçelerin kazanılamamasından dolayı kimi parti üyeleri Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey ve kampanya ekibini sorumlu tutarken, Bozbey ve bazı üyeler ise İl Örgütü'nün yeterli ve disiplinli bir çalışma sergilemediğini, birçok sandığın sahipsiz kaldığını ileri sürdü. Bozbey, "Seçimi ben kaybettim, İl Başkanı ve onun çevresi kazandı" dedi. İl Başkanı Akkuş ise iddiaları reddederek, seçim sürecinde herkesin hataları olabileceğini ancak il örgütü olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

CHP Bursa İl Örgütü'nün 31 Mart Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek amacıyla uzun süredir yapılmasını beklediği Genişletilmiş İl Örgütü Toplantısı Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu'nda geniş katılımla gerçekleştirildi. Saat 13.30'da başlayan ve Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın yaptığı toplantıda seçim sonuçları masaya yatırıldı. Yaklaşık 9 saat süren ve 50'den fazla CHP üyesinin 5'er dakika süreyle söz aldığı toplantıda CHP'nin çok sayıda büyükşehir belediyesini kazanmasına rağmen Bursa'yı alamamasının nedenleri ve sorumlularının kim olduğu sorgulandı. Belediye başkan adayları ile belediye meclisi üye adaylarının belirlenme sürecinin tartışıldığı toplantıda suçlamalara hedef olan Mustafa Bozbey, Hüseyin Akkuş ile belediye başkanları ve milletvekilleri söz alarak iddialara yanıt verdiler.

Konuşmalarda örgüt toplantısının herkesin eteğindeki taşları dökme yeri olduğuna vurgu yapılırken, tartışmaların geride bırakılarak ülkede genel iktidarın hedeflenmesi gerektiği vurgulandı.

Söz alan milletvekillerinden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, aday belirlemelerde önseçimin birçok tartışmayı ortadan kaldıracağına dikkat çekerken, kapanış konuşmasını yapan Orhan Sarıbal, her türlü tartışmalara rağmen toplantının güzel geçtiğini ifade ederek, "Başta Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olmak üzere kazanan, kazanmayan, emek veren tüm CHP'lilere teşekkür ediyorum. Sanıyorsunuz Türkiye Bursa, Bursa'da olan herşey Türkiye'nin merkezindedir. Bütün illerde aşağı yukarı bu tip tartışmalar, benzer sorunlar var. Sadece Bursa'nın bu sorunu yok." dedi.

"Seçimlerde çok mükemmel bir mücadele verildi." diyen Sarıbal, şunları söyledi:

"Bizi üzen  şu; Bursa'da yüzde 23 olan, bileşenlerle yüzde 32-33'ü bulan CHP oyu yüzde 47,5 olup çok küçük bir oyla seçimi kaybetmek bizi üzüyor. Temel sorun bu. Kazanabileceğimiz bir seçimi kaybetmekmiş olmak. Verdiğimiz mücadelede oyu yükseltme biçimimiz çok önemli. Bu mücadele 2013 Gezi direnişiyle başladı. Onun devamında 2015'te 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimleriyle devam etti. 2016'daki darbe girişiminden sonra FETÖ meselesi üzerinden bu ülkede faşizm yerleşti. O günden sonra Türkiye'nin rejimi değişti. 16 Nisan Referandumundan bu yana yaşanan sürecin 31 Mart ve 23 Haziran'ın kahramanı sadece CHP ve CHP'li belediye başkan adayları değil. İYİ Parti, HDP; Saadet Partisi, Demokrat Parti ile DYP ve ANAP felsefesine sahip Cumhuriyet ile laiklik ile sorunu olmayan kesimler var.

Buradan hepimiz üzerimize düşeni alacağız elbette. Buradan çıktığımızda yarını örmek istiyorsak, geçmişten ders alıp, geleceğe dair projeksiyon çizmek istiyorsak, varsa öyle bir muradımız yarın sabah yanyana gelip erken seçimde nasıl iktidar olacağımızı gözden geçirmemiz lazım. Bu iç çekişme ve çatışmaları bir an önce sonlandırıp 31 Mart ve 23 Haziran'ı doğru tahlil ederek o umudu büyütmemiz lazım." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.