SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'dan Temirtaş'a saldırıya kınama

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş'a yapılan saldırıyı kınayarak, "saldırıların azmettiricilerin ve olayın sorumlularının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi" gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP Bursa'dan Temirtaş'a saldırıya kınama

Aracına çarpan kişilerin taşlı sopalı saldırısı sonucu yaralanan İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Temirtaş'a yönelik saldırı sert tepkilere neden oldu.

Saldırının ardından ambulansla hastaneye kaldırılan ve gözetim altında tutulan Temirtaş'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

İYİ Parti Bursa il yöneticilerinden Gökhan Dere'nin, saldırganların kullandığı aracın sahibinin bir genel başkan yardımcısı danışmanı olduğu iddiası ve saldırıyı gerçekleştirenlerin Temirtaş'ı kendi araçlarına bindirerek kaçırma girişiminde de bulundukları yolundaki açıklamaları da basına yansıdı.

"Karanlık eller bu kez Bursa'da ortaya çıktı"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, yazılı bir açıklama yaparak Mehmet Temirtaş'a karşı girişilen saldırıya tepki gösterdi. 

31 Mart yerel seçimleri öncesi ve sonrasında çeşitli illerde benzer olayların yaşandığını hatırlatan Akkuş, kişi haklarını ve özgür demokratik yaşamı hedef alan saldırının bu kez Bursa'da yaşandığının altını çizdi. 

Akkuş'un açıklaması şöyle:

"Karanlık eller bu kez Bursa'da ortaya çıktı. İYİ Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü, Nilüfer ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş kimlikleri hiç de meçhul olmayan şahıslar tarafından önce darp edildi, ardından kaçırılmaya çalışıldı. 

Sürekli tekrarlana gelen bu ve benzeri olayların vahameti çok açık. Azmettiricilerin ve olayın sorumlularının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini, Türkiye'deki siyasal hayatı, çok sesliliği, demokrasiyi hedef alan bu benzeri olayların önüne geçilmesi için gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu vesileyle Mehmet Temirtaş ve ittifak ortağımız İYİ Parti teşkilatlarına geçmiş olsun dileklerimizi de iletiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.