SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD eski Şube Başkanı Berhan Soner tutuklandı

Bursa'da dün gözaltına alınan Nilüfer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve ÇGD eski Bursa Şube Başkanı Berhan Soner, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soner'e yöneltilen suçlama; sosyal medyada terör örgütü propagandası yapmak.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD eski Şube Başkanı Berhan Soner tutuklandı

İnternet ortamında aldığı domain ile oluşturduğu web sayfası üzerinden yapılan paylaşımlarda "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla dün sabah evine yapılan baskınla gözaltına alınan Nilüfer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner bugün adliyeye çıkarıldı.

Emniyet'teki ifadesinin ardından bugün Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen Berhan Soner, tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanarak Bursa H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Avukatının açıklaması

Berhan Soner'in çıkarıldığı mahkemede Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ile Avukat Ayşe Batumlu Kaya müdafi olarak yeraldı. Berhan Soner'in kendisine atılı suçu işlemediğini savunan Ayşe Batumlu Kaya, Soner'in çok sayıda site adına ilişkin domainleri(alan adı) alıp bunları talep edenlere tahsis ettiğini belirterek, bu sitelere ilişkin içeriklerin kendi sorumluluğunda olmadığıni ifade etti. Soner'in bu sitelerin içeriklerine müdahale etmesinin sözkonusu olmadığını kaydeden Batumlu Kaya, Twitter'da "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddia edilen ve domain ile aynı adı taşıyan hesabın Berhan Soner'e ait olmadığını mahkemeye sunduklarını kaydetti.

Sosyal medya paylaşımlarına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararlarını hatırlatan Ayşe Batumlu Kaya, gözaltı operasyonunun Twitter'daki paylaşımlara yönelik bir şikayet üzerine gerçekleştiğini belirterek, propagandası yapıldığı iddia edilen yasadışı örgütlerin THKP-C olduğunu ve MLKP olduğunu ifade etti.

İnternette alan sağlayıcıların, oluşturulan içeriklerden sorumlu olmadıklarını ifade eden Avukat Batumlu Kaya, "Örneğin bir araç kiralama şirketi kiraya verdiği aracı kullanan kişinin işlediği trafik suçundan sorumlu tutulamaz. Berhan Soner'in durumu da buna benziyor. Kaldı ki sözkonusu içeriklerde de suç unsuru olan şeyler yok bize göre. Bunlar sosyal medya ortamında sıklıkla paylaşılan birbirine benzer ifadeler" dedi. 

Ayşe Batumlu Kaya, Berhan Soner'in tutuklanmasına ilişkin karara önümüzdeki hafta bir üst mahkemede itirazda bulunacaklarını kaydetti.

Olay'da sendikal çalışmada bulunmuştu

Bursa basınında muhabir ve editör olarak çalışan Berhan Soner, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Başkanlığı yapmıştı. TMSF'ye devredildiği dönemde çalıştığı Olay Gazetesi'nde sendikal örgütlenme çalışmalarında yer alan ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC) İşyeri Temsilcisi görevini üstlenen Soner, sendikal çalışma nedeniyle bir grup meslektaşı ile birlikte TMSF yönetimi tarafından Olay'dan çıkarılmıştı.

Olay Gazetesi'nin Cavit Çağlar'a devrinden sonra tekrar işe çağrılan Berhan Soner, gazetenin internet sitesi sorumluluğunu yürütürken sosyal medya hesabından iktidarı hedef alan eleştirileri nedeniyle yapılan şikayetler üzerine yeniden işten çıkarılmıştı.

Berhan Soner yaklaşık 2 yıldır Nilüfer Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.