SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa Şubesi'nden Olay Medya açıklaması

Bursa'nın köklü yayın kuruluşlarından Olay Medya bünyesindeki gazete, televizyon ve radyonun yayın hayatına medyanın patronu Cavit Çağlar tarafından son verileceğine ilişkin tartışmalar sürerken ÇGD Bursa Şubesi konuyla ilgili bir açıklama yaparak Olay Medya'da çalışanların mağdur edilmemesi için gerekenlerin yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa Şubesi'nden Olay Medya açıklaması

Bursalı iş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Bursa'nın köklü yayın kuruluşlarından Olay Medya bünyesindeki gazete, televizyon ve radyonun yayın hayatına Çağlar tarafından son verileceğine ilişkin tartışmalar sürerken ÇGD Bursa Şubesi konuyla ilgili bir açıklama yaparak Olay Medya'da çalışanların mağdur edilmemesi için gerekenlerin yapılacağı duyuruldu.

ÇGD Bursa Şubesi'nden Olay Medya'nın geleceğine ilişkin iddia ve tartışmalar konusunda yapılan açıklamada, "Yayın dursa da gözümüz kulağımız meslektaşlarımızın hakları üzerindedir." denildi.

Ülke genelinde yaşanan derin ekonomik krizin ağır faturasının her alanda olduğu gibi medyada da kendini gösterdiği ifade edilen açıklamada, geçtiğimiz günlerde Olay Medya'nın kapatılacağına ilişkin iddianın Bursa kamuoyunda şok etkisi yarattığı hatırlatıldı.

Eski Devlet Bakanlardan iş insanı Cavit Çağlar'ın 26 Ekim 1987 tarihinde yayın hayatına başlattığı Olay Gazetesi, 1994 yılında yayına başlayan OlayTv ve 1995 yılında faaliyete geçen Olay FM'i 30 Eylül 2019 tarihi itibarı ile kapatacağı bilgisinin ardından, Olay Medya'dan yapılan açıklamayla "Bir süre daha direneceğiz" mesajı verildiği hatırlatılan ÇGD açıklaması şöyle:

"Kulaktan kulağa hızla yayılan bu iddiayı, gazetenin yayına devam edeceği, yalnızca OlayTv'nin yayına son vereceği bilgisi izledi.

Ve bugün geldiğimiz noktada...

Televizyon bölümünde çalışan 55 arkadaşımızın 'yasal haklarını alma' garantisiyle 30 Eylül 2019 günü son kez yayın yapacaklarının, 30 Eylül gecesi OlayTv yayınının duracağının bilgisini aldık.

ÇGD avukatlarının uyarıları neticesinde bu önemli bilgiyi de meslektaşlarımızla paylaşıyoruz:

Yukarıda belirtilen ilana istinaden, çıkış belgesi verilen meslektaşlarımızın çıkış belgesi ile birlikte 6 Ekim tarihine kadar Tasfiye Memuru Ersin Şenöz'e hakları ve alacaklarının temini ile ilgili bir yazılı başvuru yapması hususunu hatırlatırız.

30 Eylül gecesi Olay Medya önünde buluşma çağrısı

İş adamı Cavit Çağlar'a açık çağrıda bulunuyoruz!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak 1989 yılından bu yana tarafımız oldukça net ve bellidir.

Biz, meslektaşlarımızın yanında, onlarla omuz omuza mücadele içindeyiz.

Bu süreçte de gözümüz kulağımız patronajın uygulamalarında ve meslektaşlarımızın hakları üzerinde olacaktır.

Bu süreçte hiçbir meslektaşımızın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğimizin Bursa kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.

30 Eylül 2019'da OlayTv ekranı kararacak...

Bizler ise 30 Eylül gecesi meslektaşlarımızla bir arada olacağız. 

30 Eylül'de üyelerimizi Olay Medya önüne davet ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.