SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa Şubesi: Bu haksız bir tutuklama

Nilüfer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve ÇGD eski Bursa Şubesi Başkanı Berhan Soner'in tutuklanması tepkilere neden oldu. ÇGD Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Nilüfer Belediyesi bünyesinde müdürlük vasfı bulunan bir gazetecinin kaçma şüphesi ile tutuklu yargılanmasına karar verilmesi kabul edilemez bir tutumdur." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2017 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2017 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa Şubesi: Bu haksız bir tutuklama

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamada, OHAL ilanı ile birlikte baskıcı yönetime meşruluk kazandıracak uygulamaların öncelikle gazetecilik mesleğini hedef aldığı ifade edildi.

Türkiye'nin dört bir yanından hergün gazetecilere yönelik hak ihlalleri haberleri geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye'de iktidarın basın hak ve özgürlüklerini getirdiği noktanın yansımalarını kaygıyla izlemekteyiz. Daha önce birçok meslektaşımızın tutuklanmasında olduğu gibi yeni tutuklamalar da hak ve özgürlükler noktasında demokrasiye darbe vurmaktadır." denildi.

Bursa'da geçtiğimiz mayıs aynda ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kaplanoglu'nun haksız şekilde tutuklanmasının ardından dün de Nilüfer Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, ÇGD Bursa Şube eski Başkanı Berhan Soner'in tutuklandığı belirtilen açıklama şöyle:

"Bursa'da Nilüfer Belediyesi bünyesinde müdürlük vasfı bulunan bir gazetecinin kaçma şüphesi ile tutuklu yargılanmasına karar verilmesi kabul edilemez bir tutumdur. Soner ifadesinde Gezite.org internet sitesinin domain hizmetini sağladığını, bunun gibi onlarca site için aynı hizmeti sağlamaya devam ettiğini fakat içerik olarak sitelerde herhangi bir faaliyetinin olmadığını ve bunu iş olarak yaptığını belirtmesine rağmen kuvvetli suç şüphesi kanaati ile tutuklandı.

Bizler gazetecilik mesleğini onurlu bir şekilde yürütmeyi hedef edinmiş gazeteciler olarak halkın ve haklının yanında her zaman olduğumuzu bildiriyor, somut olmayan delillerle gazetecilerin tutsak edilmelerini kınıyoruz. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik baskılara son verilmesini talep ediyoruz."  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.