SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa: Gazetecileri susturamayacaksınız

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ'a yapılan sopalı saldırıyı kınayarak, "Gazetecileri susturamayacaksınız" diye seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa: Gazetecileri susturamayacaksınız

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın katıldığı bir televizyon programı sonrasında sopalı saldırıya uğramasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Saldırıların konuşturmama ve konuşanları susturma politikasının sonucu olduğu vurgulanan açıklamada, "Gazetecileri susturamayacaksınız" denildi. 

"Toplumun bütün kesimlerine uygulanan baskıların en üst düzeye çıktığı dönemlerden geçiyoruz. Medyada azınlıkta kalan, gerçekleri yazan, eleştiren isimlere baskılar devam ederken, Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demiraĝa'ya yapılan sopalı saldırı söz konusu konuşturmama ve konuşanları susturma politikasının acı bir sonucudur. Toplumun her kesiminin söz hakkına sahip olduğu gerçeğini hatırlatırken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki LGBTİ yürüyüşüne yapılan polis müdahalesini de kınıyoruz.

Toplumun maruz kaldığı bu kör şiddet demokrasiye, hukuka ve insan haklarına saldırıdır. 

Suskunları oynayan bir medya inşa edilmek isteniyor. Bu oyunlara alet olmayacağız. İstiyorlar ki görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım, yazmayalım. Sonucu her ne olursa olsun, kirli propaganda zihniyetli maşalara sesleniyoruz: Kendi çıkarları için değil, toplum yararını gözeterek görevini yapan gazetecileri susturamayacaksınız. 

Gerçekleri aktarması beklenen medyanın, kirli propaganda aracı olarak kullanılmasının son bulmasını dilerken, özgür medya mücadelemizin süreceğini bir kez daha duyuruyoruz. Baskı politikalarına karşı tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz.

Demiraĝa'ya meslektaşlarımız adına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.