SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa'dan Aktaş'ın sözlerine yanıt

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, AKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın Nazım Hikmet, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Türkan Saylan'a yönelik sözlerine yönelik açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa'dan Aktaş'ın sözlerine yanıt

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, AKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İnegöl konuşmasını üzüntüyle izlediklerini dile getirdi. Aktaş'ın CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'i hedef alan, "Arkadaş hangi caddeye, hangi kültür merkezine bir tane Allah dostu, bir tane padişahın ismini verdin. Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet nerede dinle diyanetle problemi olan insan varsa onların ismini verdin" sözlerine tepki gösteren ÇGD Bursa Şubesi, "Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi Uğur Mumcu, alçak bir suikast sonucu öldürüldü. Ulusal duruşuyla örnek alınan, araştırmacı gazetecilik konusunda mesleğimizin öncüsü olan Uğur Mumcu "Asla bu devlete ve bayrağa savaş açmış" değildir." ifadelerine yer verdi. 

ÇGD açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"Keza Nazım Hikmet, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yeniden vatandaş olan milli şairimizdir. Onun şiirlerini okuyan İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 'Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı Nazım Hikmet'in Milli Kurtuldestanı şiiriyle bir kez daha kazandık' demiştir.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok, bugün de Türk devletine kasteden harici ve dahili düşmanlar tarafından bombalı suikastla öldürülmüştür.

Prof. Dr. Türkan Saylan ise 1999 yılında FETÖ'nün devlette örgütlendiğini, tehlikeli bir örgüt olduğunu ilk söyleyen ve bundan dolayı kanser hastasıyken yatağında bu örgütün hedefi olan bir isimdir."

Aydınlanma devrimlerinin savuncusu bu iisimlerin siyasal malzeme yapılmasının doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, "Bu ülkenin bir çok değeri vardır. Toplumu ayrıştırmak bugüne kadar hiçbir kesime fayda sağlamamıştır. Tarihte bunun pekçok örneği bulunmaktadır. Bütün kenti yönetmeye aday siyasiler, kamplaştırma, kutuplaştırma siyasetinden kaçınarak toplumu birlestiren bir çizgide olmalıdır. Aktaş'ın dil sürçmesi olduğunu umduğumuz bu açıklamalarla ilgili gereken düzeltmeyi yapacağına inanıyoruz." denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.