SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa 30. Yıl Ödülleri sahiplerini buldu

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin 2019 Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Yoğun katılımın olduğu ÇGD Bursa Şubesi'nin 30. Kuruluş Yılı Ödülleri töreninde konuşan Şube Başkanı Rabia Deniz, Ankara'da 41 yıl önce bir grup gazetecinin ÇGD'yi kurarak başlattığı özgür gazetecilik mücadelesinin süreceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa 30. Yıl Ödülleri sahiplerini buldu

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin her yıl çeşitli dallarda verdiği ödüllere bu yıl layık görülenlere ödülleri törenle verildi. Ödüllerin sahiplerini bulduğu ÇGD Bursa Şubesi'nin Nilüfer Sahnesi'ndeki 30. Kuruluş Yılı etkinliğine yoğun katılım oldu.

ÇGD Bursa Şubesi'nin kuruluşundan bu güne getirdiği geleneklerden biri olan, fikir özgürlüğüne, hukuka, barışa, emeğe ve gerçek demokrasiye dikkati çekmek amacıyla farklı dallarda verilen "Çağdaş Ödülleri" Bursa Şubesi'nin 30. Kuruluş Yılı'nda sahiplerini buldu. Bu yıl 11 kategoride 14 ödülün verildiği törende konuşan ÇGD Şube Başkanı Rabia Deniz, 41 yıl önce Ankara'da başlatılan özgür gazetecilik mücadelesinin süreceğini vurguladı. Türkiye'nin basın özgürlüğü açısından zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Deniz, mesleğini onuruyla yapmaya çalışan gazetecilerin varlığının umut olduğunu söyledi. Rabi Deniz, şunları söyledi:

"Bundan 41 yıl önce Ankara'da 'Rüzgarlı'nın Barbarları' tarafından yakılan ÇGD meşalesi, Bursa'da tam 30 yıldır gururla taşınıyor. Gecemize katılan tüm mücadele dostlarımıza, perde önünde ve perde arkasında emek veren tüm ÇGD'lilere teşekkür ediyorum. ÇGD Bursa, Yılmaz Akkılıç'tan bu yana kemikleşen ilkesel duruşunu aynı duruşla sürdürmeye devam edecek. 30. yaşımda 30 yıllık bir geçmişe sahip olan, mesleğin yüz akı, gazetecilerin örgütlü mücadelesinin simgesi Çağdaş'ın Bursa Şubesi'nin başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. Çok yaşa ÇGD, çok yaşa ÇGD Bursa."

Törende konuşan ÇGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alkan Uçarsu, ÇGD'nin demokratik meslek mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayarak, "Bursa Şubesi bugün itibariyle derneğimizin en eski şubesi olup, örgütümüz ve mesleğimiz açısından başarılı çalışmalarıyla övünç kaynağımızdır. Basını yerel ölçeğin üzerine çıkan Bursa'da gazetecilerin çatısı, ÇGD'nin gazeteciliğin duruşunu aynı ilkelerle sürdürecektir" diye konuştu.

Ödül törenine CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Yüksel Özkan, Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer'in önce dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, ÇGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alkan Uçarsu, ÇGD Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu ile çeşitli siyasi parti, akademik odaların başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda medya mensubu katıldı.

ÇGD Bursa Şubesi'nin 30. Yıl Ödülleri şöyle:

GENÇ KALEMLER ÖDÜLÜ - Muammer İrtem (DHA), Berkay Bilik (Line Tv), Tarık Şenocak (Sen Ne Dersin? / Youtube Kanalı)

MESLEK ONUR ÖDÜLÜ - Erdal Özdür / İsmail Kemankaş

MESLEKTE DAYANIŞMA ÖDÜLÜ - Kadri Gürsel / Olay Tv çalışanları

HUKUK ÖDÜLÜ - Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu

ÇEVRE ÖDÜLÜ - Ahmet Bülent Üçok

KENT KÜLTÜRÜNE KATKI ÖDÜLÜ - Güney Özkılınç

EĞİTİM ÖDÜLÜ - Özkan Rona (Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı)

TOPLUMSAL HİZMET ÖDÜLÜ - Prof. Dr. Kayıhan Pala

SPOR ÖDÜLÜ - Sezer Sezgin (Bursaspor Basketbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı)

SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ - AHBAP

KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLÜ - Nilüfer Çocuk Orkestrası/Barış İçin Müzik

Nilüfer Çocuk Orkestrası'nın ödüllerin verilmesinin ardından verdiği kısa konser yoğun alkış aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.