SON DAKİKA
Hava Durumu

Ceyhun İrgil: AYM, AİHM'e gitsin

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurması önerisinde bulundu. İrgil, "Öyle bir haldeyiz ki, hukuk perişan, AYM hiç böyle hakarete uğramamıştı. Bence AYM, AİHM'e gitsin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ceyhun İrgil: AYM, AİHM'e gitsin

Anayasa Mahkemesi kapatılan Zaman gazetesi yazarları Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tutukluluk hallerine ilişkin hak ihlali kararı verdi ancak karar Hükümet'in tepkisine neden olurken yerel mahkeme kararın Resmi Gazete'de yayımlanmamış olmasını gerekçe göstererek tutukluluklara devam kararı verdi. Bunun üzerine AYM, gece twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak gerekçeli karara internet sitesinden ulaşılabileceğini açıkladı.

AYM ile alt mahkemenin geç saatlerde yaptığı bu atışmayı değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, esprili bir yaklaşımda bulunarak Anayasa Mahkemesi'nin bu durumda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmasını istedi. İrgil, şunları kaydetti:

"Öyle ciddiyetsiz bir ülke haline geldik ki, mizahtan öte. Alt mahkeme üst mahkemeye resmen 'Sen kimsin!' dedi. İktidar da hoşlanmadığı kararlar çıktığında aynısını söylüyor! Artık öyle bir hale geldik ki, hukuk perişan. AYM hiç böyle hakarete uğramamıştı. O yüzden naçizane tavsiyem bence AYM ya kapısına kilit vursun, ya da hak mağduriyeti nedeniyle AİHM'e başvursun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.