SON DAKİKA
Hava Durumu

Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi.

Kurul Başkanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cemal Enginyurt hakkında verilen Merkez Disiplin Kurulu Kararı'na ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"21 Temmuz 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu ilçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin 'kesin çıkarma cezasını gerektiren haller başlıklı' 4. bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir."

Cemal Enginyurt'tan açıklama

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ihraç kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Enginyurt şunları kaydetti:

"MHP den ihraç ettiniz!

ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜ almadınız, alamazsınız.

İhraç edenler!

Bir gün sıra size de gelir.

Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz.

ÜLKÜCÜLERİN SESİNİ KİMSE KESEMEZ.

MİLLET, DEVLET VE ORDULULAR İÇİN, HEP DOĞRULARI KONUŞAN OLACAĞIM."

Tarım Bakanı Pakdemirli'yi eleştirmişti

Enginyurt son olarak, katıldığı bir televizyon programında fındık alım fiyatları üzerinden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'yi de sert ifadelerle eleştirmişti. Enginyurt, AKP'nin MHP'yi yok saydığını dile getirmişti. Bunun üzerine MHP, Enginyurt hakkında ihraç istemiyle disiplin süreci başlatmıştı. MHP Ordu İl Başkanı da bu durumu protesto ederek partisinden istifa etmişti.

Cemal Enginyurt şunları kaydetmişti:

"Tarım Bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur ittifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı... Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.