SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇEKMECE dağ köylerinde hizmete devam ediyor

Bir çocuğu gülümsetmeyi ya da ortağı olmayı amaçlayan Proje ÇEKMECE'nin gönüllüleri, hafta sonunu dağ köylerindeki dezavantajlı köylere yardım elini uzatarak geçirdi. Hizmet kapsamında Büyükorhan'daki 2 köyde yaklaşık 30 öğrenciye diş taraması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇEKMECE dağ köylerinde hizmete devam ediyor

Türkiye'nin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) bünyesindeki Proje ÇEKMECE gönüllüleri, Bursa'nın dağ köylerinden Armutçuk ve Sarnıç okulları öğrencilerine hafta sonu ağız sağlığı ve diş taraması hizmeti götürdü.

İstanbul Suadiye'deki kliniğinde hizmet veren Dr. İlker Arslan ve ekibinin Proje ÇEKMECE'ye verdiği destekle Armutçuk ve Sarnıç köylerinde yaklaşık 30 köy çocuğuna ağız sağlığı ve hijyen eğitimi verilerek, diş taramaları gerçekleştirildi. Dr. İlker Arslan başkanlığındaki Dentsuadiye Ekibi; köy çocuklarına diş ve ağız bakımının sağlık açısından önemini anlatırken, çocuklara diş fırçası ve macunu, bere, dergi ve top da hediye edildi.

Büyükorhan İlçesi'ne bağlı 2 köy ziyaretine Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Erdemir, ÇEK Eğitim ve Bilim Kurulu Üyesi Müjde Burçoğlu, 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ayla Okumuş, Çekmece Projesi Koordinatörü İbrahim Zeki Karabulut ve Proje gönüllülerinden oluşan yaklaşık 70 kişi katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve değerlerini sahiplenen, aydınlanma meşalesi ve eğitim ışığını gelecek nesillere taşıyan ÇEK bünyesindeki Proje ÇEKMECE, edindiği misyon gereği Bursa'nın fırsat eşitliğinden yararlanamayan kırsalında okula giden çocuklara imece usulüyle yardım elini uzatmaya devam ediyor. Proje Çekmece; her geçen gün büyüyen gönüllü kitlesiyle "Bir çocuğun gülümsemesinin sebebi ya da ortağı olmak" inancıyla çalışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.