SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na diktatör suçlaması!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa ziyaretlerinde ağır ifadelerle eleştirdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu diktatörlükle suçladı. Çavuşoğlu, "Be hey Genel Başkan, her girdiğin seçimi kaybettin. Bazı seçimlerden önce bırakıp gideceğini söyledin. Sen diktatör olmuyorsun da 12 seçim üst üste milletin teveccühüne mazhar olmuş Sayın Cumhurbaşkanımız mı diktatör oluyor?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na diktatör suçlaması!

Bursa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği 7. Olağan Genel Kuruluna katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, dün birtakım ziyaretlerde bulunduğu Hakkari'deki insanların yüzünde Afrin operasyonundan dolayı huzur ve tebessümün hakim olduğunu söyledi.

Hakkari'de sokakların cıvıl cıvıl olduğunu anlatan Çavuşoğlu, ''Dükkanlar açık, insanlar bizim önümüze geçerek, 'Allah rızası için gütmekte olduğunuz politikanızın terörle mücadelede göstermiş olduğunuz azim ve kararlılığın arkasındayız. Lütfen bunu bırakmayın devam ettirin.' arzusunu ve talebini dile getiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Bölgede huzur ve barışın yakalanmasının önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti olarak terörle mücadele konusunda azmimiz ve kararlılığımızdan asla geri adım atmayacağız. Bunların bir teki kalana kadar onu da ortadan kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Huzur, barış insanların esenlik içinde olması, geleceğe ilişkin ümitli olmaları, 'umutvar' olmaları her şeyin ötesindedir. Biz iktidarımızla beraber bir taraftan Türkiye'yi geliştirirken bölgesinde Türkiye'yi güç odağı haline getirmeye çalışırken diğer taraftan da insanımızın yaşam standardını geliştirmek için gece gündüz demeden bütün kadrolarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Çavuloğlu, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bizim vatanımız ensesine vurulup ağzındaki lokması alınan Türkiye olmaktan çıkmıştır. Türkiye kendi iddia ve tezlerini ortaya koyarak kendi güvenliğini tehdit eden, kendi güvenliği için risk taşıyan ne unsur varsa nerede olursa olsun onu bulup tepesine binmek durumdadır ve bugün bunu yapmaktadır. Bugün güney sınırlarımızdan Türkiye içine sızarak gencecik ve sivil insanımızın hayatını karartan onun yaşamını elinden alan teröristlerin tekrar bu sınırlardan buraya girerek içimize fitne ateşini atmaması için orada bir operasyon başlattık. O bölgede teröristlerin zulmünden, kıyımından açık söylüyorum soykırımından kaçan binlerce Kürt kardeşimiz bugün bizim sınırlarımız içinde Türkiye'nin müşfik durumuna sığınmıştır. Dolayısıyla bu bölgeyi Türkiye için bir tehdit olmaktan bir risk olmaktan çıkarmak durumundayız.''

'Kılıçdaroğlu kurtarılmış bir parti dizayn etmek istiyor''

Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a haksız yere diktatör ithamında bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bugün yine bir şeyler söylemiş, malumunuz bir tüzük kurultayı yapıyorlar. Bir taraftan aynı seviyesiz bir üslupla Cumhurbaşkanımıza tırnak içerisinde söylüyorum diktatör ithamında bulunuyor. Diğer taraftan milletvekili arkadaşlarımıza parmak sallayarak, 'Benim rızam olmadan konuşursanız kapı burada.' diyor. Benden habersiz televizyona çıkarsanız 'Yol orada.' diyor. 'Konuşamazsınız.' diyor. Bir taraftan da 12 seçim kazanmış, her defasında bu milletin büyük teveccühüne mazhar olmuş Sayın Cumhurbaşkanımızı diktatör ilan etmeye çalışıyor. Be hey Genel Başkan, her girdiğin seçimi kaybettin. Bazı seçimlerden önce bırakıp gideceğini söyledin. Sen diktatör olmuyorsun da 12 seçim üst üste milletin teveccühüne mazhar olmuş Sayın Cumhurbaşkanımız mı diktatör oluyor? Açık söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı gerçek CHP'lileri CHP'den sürmeye çalışıyor, haberleri olsun. Amaç başkadır. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ni kendisi ve avanesi için kurtarılmış bir parti olarak dizayn etmek istiyor. Amacı budur.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.