SON DAKİKA
Hava Durumu

Çarşı pazarda "babalara hediye" telaşı

Bursa'da alışverişin merkezi Kapalı Çarşı başta olmak üzere Babalar Günü için alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor. Çarşıda tercih edilen hediyelik ürünlerin başında başında fiyatları 20 liradan başlayan gömlek, saat ve gümüş takılar ile parfüm geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çarşı pazarda "babalara hediye" telaşı

Babalar Günü için alışveriş tercihini çarşı ve pazarlardan yana kullanan vatandaşların gömlek, tişört, parfüm, takı ve saat gibi hediyelik ürünlere gösterdiği ilgi esnafın yüzünü güldürüyor.

Bursa'da tarihi Kapalı Çarşı başta olmak üzere pek çok dükkanda özel kampanyalar hazırlandı. Çarşıda, Babalar Günü'ne özel kampanyalarla gömlek ve tişörtler 20-100, parfümler 30-500, gümüş yüzükler, bileklik ve kolyeler 60-300 liraya, saatler ise 400 liradan başlayan fiyatlara satılıyor. 

Çarşı esnafından Akif Hocaoğlu, Babalar Günü hareketliliğinin, Anneler Günü, Sevgililer Günü ya da yılbaşı kadar olmadığını söyledi.

Babalar Günü'ne iki gün kala çarşının nispeten hareketli olduğunu belirten Hocaoğlu, şöyle konuştu:

"Hareketlilik devam ediyor ama bizim Türk insanı son günlere bıraktığı için işini, biz özellikle hafta sonu yani cumartesi günü yoğunluk olmasını bekliyoruz. Bayram tatilini yeni atlattığımız için biraz durgunluk olsa da beklentimiz var. Babalar Günü'nde insanların hediye tercihi açısından saat iyi bir seçenek oluyor. 400-500 liradan başlayarak binlerce liraya kadar ürünlerimiz bulunuyor ancak genelde babalara bin lira civarındaki saatler daha çok alınıyor."

"Fiyatlarımızı düşürdük"

Bir başka esnaf Şaban Olcay ise bu sene Babalar Günü'nün, öncesinde alışveriş yoğunluğu yaşadıkları Ramazan Bayramı'ndan 10-15 gün sonraya rastladığını hatırlattı.

Tarihler yakın olmasına rağmen çarşıda Babalar Günü yoğunluğunun yaşandığına dikkati çeken Olcay, şunları kaydetti:

"Gömlek ve penyelerde babalara daha hesaplı hediyeler alınsın diye indirime gittik. Penyeleri 30 liradan 20 liraya, gömlekleri de 35 liradan 25 liraya indirdik. Bu hesaplılık da tabii yoğunluğu artırıyor. Bayramda büyüklere hediye alınsa da biz Babalar Günü'ne doğru daha çok hareketliliği bekliyoruz. Yalnız üzüldüğüm nokta şu ki insanlar anne ve babalarına hediye alırken, kendilerine aldıklarından daha hesaplı şeyler bakıyor. Biz isteriz ki onlar anne ve babalarına daha kaliteli hediyeler alsınlar. Bu yüzden de fiyatlarımızı düşürüyoruz böyle günlerde. Babalar Günü haftası itibarıyla fiyatlarımızı düşürdük. Bizde 20 liradan 45 liraya kadar gömlek, tişört, penye çeşitleri bulunuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.