SON DAKİKA
Hava Durumu

'Çarklar dönsün ısrarı halkın sağlığını tehdit ediyor'

DİSK Gıda-İş Sendikası Bursa Bölge Temsilcisi Nuri Aysever, iktidarın pandemi önlemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çarklar dönsün ısrarı halkın sağlığını tehdit ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Çarklar dönsün ısrarı halkın sağlığını tehdit ediyor'

Kovid-19 pandemi süreci ile ilgili iktidarın aldığı tedbirlerin ne salgının yayılmasına engel olacak ne de halkın derdine çare olacak türden olduğuna dikkat çeken DİSK Gıda-İş Bursa Bölge Temsilcisi Nuri Aysever, "Önlem alınıyormuş gibi alınan kararlar işçilerin, emekçilerin, esnafın düşünülmediğini açıkça gösteriyor. 'Tedarik zinciri bozulmayacak' demek işçiler bu önlemin dışındadır demekten başka bir şey değildir" dedi.

Salgının başladığı mart ayından bugüne koronavirüsün en çok işyerlerinde ve işçi mahallelerinde yoğun olarak aktive olmasının, önlemlerin sınıfsallığını açığa çıkarmaya yettiğini ifade eden Aysever, şunları söyledi:

"Pandemi sürecinde hayata geçen ücretsiz izin uygulamaları, işçilerde çok önemli gelir kayıplarına yol açmıştır. Kadın işçilerde bu durum daha da vahimdir. Önlem diye açıklanan maddelerin işçiler için anlamı açıkça şudur: 'Sabahtan akşama kadar virüs tehlikesiyle çalışın ama akşam sakın bir yerlere gitmeyin!'"

"PANDEMİ İŞÇİLER İÇİN ÖLÜM SÜRECİ OLMAYA DEVAM EDECEK"

"Patronların zenginliklerine zenginlik katsın diye çarkların dönmesine karar verenler çalışanları hastalıkla, ölümle karşı karşıya getirmektedir. Eğer işçileri, halkı düşünen, salgını gerçekten önleyecek kararlar almak isteniyorsa yapılması gerekenler bellidir" diyen Aysever, talepleri şöyle sıraladı:

"Ücretsiz ve yaygın test yapılmalıdır.

Koruyucu malzemeler (maske, dezenfektan...) ücretsiz olmalıdır.

Ücretsiz izin uygulamalarına derhal son verilmelidir.

Zorunlu olmayan işyerlerinde 14 gün üretime ara verilmeli ve işçiler ücretli izinli - idari izinli sayılmalıdır.

Fabrikaların içinde yemekhane, duş, soyunma odaları, tuvaletler ve servisler salgın koşullarına uygun hale getirilmelidir.

Çalışma saatinin 6 saate düşürülerek vardiyaların dörde çıkarılması ve ücretlerin tam ödenmesi sağlanmalıdır.

Bu acil önlemler alınmaz ise pandemi, işçiler ve emekçiler için ölüm süreci olmaya devam edecek!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.