SON DAKİKA
Hava Durumu

Canan Ekinci Yılmaz'ın ikinci kitabı raflarda

Gazeteci- Yazar Canan Ekinci Yılmaz'ın "Bir Virüs Hikayesi - Eşeğini Kaybedenler Kulübü" isimli ikinci kitabı raflarda yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Canan Ekinci Yılmaz'ın ikinci kitabı raflarda

Gazeteci- Yazar Canan Ekinci Yılmaz, 'Anlat Canan Anlat' isimli kitabının ardından 'Bir Virüs Hikayesi- Eşeğini Kaybedenler Kulübü' adlı ikinci kitabını okurlarıyla buluşturdu. 

Yılmaz'ın Dorlion Yayınevi'nden çıkan kitabı internet kitap marketlerde ve Bursa'da Ezgi Kitabevi'nde satışa sunuldu. İlk kitabıyla okurseverlerin beğenisini kazanan Yılmaz, önümüzdeki günlerde açık havada imza günü düzenleyecek.

"Bir Virüs Hikâyesi - Eşeğini Kaybedenler Kulübü" isimli yeni kitabında pandemi sürecine farklı bir bakış açısı getiren Canan Ekinci Yılmaz, "Pandemi günlerinde birçok şey kaybettik, birçok şeyin de değerini öğrendik. Kendimizle yüzleştik, derin alınan bir nefesin, sokağa korkmadan çıkabilmenin, maskesiz ve mesafesiz hayatın kıymetini anladık. Yaklaşık bir yıldır sevdiklerimize sarılamadık. Büyüklerimize gitmekten sakındık. Çocuklarımızdan ayrı kaldık. Ben bu kitabı salgın boyunca en ön saflarda savaşan ve savaşmaya devam eden sağlık ordusunun tüm neferlerine ithaf ediyorum." dedi.

Yılmaz, yeni kitabının tanıtım metninde, "Allah sevindireceği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra buldururmuş. Şimdi biz, eşeğini kaybetmiş kullar olarak, bir an önce eski konforlu günlerimize dönmek ve o günlerin değerini anlamış olarak hayatımıza yeni bir anlayışla devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Canan Ekinci Yılmaz kimdir?

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi, 1979 Matematik Bölümü mezunu. 1990 yılından bu yana Bursa'da ikamet ediyor. Yılmaz yazarlığa 5 Ekim 2010 tarihinde Karacabey Meltem Gazetesi'nde başladı. Yazıları 2011 Ağustos'undan itibaren Ankara-İstanbul kaynaklı siyasî internet haber sitesi Gazetemen'de de yayımlanmaya başladı. Bu arada Konya'da Yedi Bölge Anadolu haber sitesinde de yazıları yayımlandı.

Bursa'da Kent Gazetesi'nin çıkardığı Kent Vizyon dergisinde yazılarıyla yer aldı ve ardından da Kent Gazetesi'nde düzenli olarak yazmaya başladı. 2013 yılı başlarında Kent Gazetesi'nden ayrılarak arkadaşları ile Bursapost haber sitesini kurdu. Bir yıl internet haber sitesi, bir yıl da basılı yayın olarak yayınlanan haftalık gazete Bursapost'u 52 sayı olarak çıkardı.

Yılmaz'ın bipolar konusu üzerine yazdığı 'Arkadaşım Bipolar' yazısı İngilizce'ye çevrilerek 'Artness Contemporary' dergisinde yayımlandı. 

Bağımsız gazetecilik yapan Canan Ekinci Yılmaz'ın, denemelerinden derlediği yazılarından oluşan "Anlat Canan Anlat" isimli kitabı 9 Aralık 2019 tarihinde Dorlion Yayınları'ndan çıktı. Canan Ekinci Yılmaz, köşe yazarlığı ile anlatmaya Milliyet Blog, Medium, Blogspot, Ajanimo, Karacabey Meltem Gazetesi ve Bursaport üzerinden devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.