SON DAKİKA
Hava Durumu

Canan Ekinci Yılmaz, ikinci kitabını imzaladı

Gazeteci- Yazar Canan Ekinci Yılmaz, ikinci kitabı "Bir Virüs Hikayesi - Eşeğini Kaybedenler Kulübü" isimli kitabını okuyucuları için imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2021 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2021 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Canan Ekinci Yılmaz, ikinci kitabını imzaladı

Gazeteci- Yazar Canan Ekinci Yılmaz, 'Bir Virüs Hikayesi- Eşeğini Kaybedenler Kulübü' adlı ikinci kitabını Ezgi Kitabevi Kristalpark'ta okuyucuları için imzaladı.

Canan Ekinci Yılmaz, Dorlion Yayınevi'nden çıkan kitabında pandemi sürecine farklı bir bakış açısı getiriyor. 

"Koronavirüs gelince, zaman durdu, hayat durdu, dünya durdu, adeta her şey dondu" diyen Yılmaz, kitabı için "Allah sevindireceği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra buldururmuş. Şimdi biz, eşeğini kaybetmiş kullar olarak, bir an önce eski konforlu günlerimize dönmek ve o günlerin değerini anlamış olarak hayatımıza yeni bir anlayışla devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Korona günlerini kendi penceresinden anlatan Yılmaz'ın deneme türündeki kitabından bir bölüm şöyle:

"Salgında yaşadığımız karantina günlerinde, özellikle de hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasaklarında, yasağın bitme saati yaklaştığında, pek çok insanın yasağın kalkışını arabalarının içinde beklediklerini düşündüm hep. Zamanın dolmasını gözleri saatte, sanki 100 metre koşusuna başlayacakmış gibi heyecanlı, gergin, sabırsız ve arada gaza basarak bekliyor olmalıydılar."

Canan Ekinci Yılmaz kimdir?

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 1 Nisan 1963'te doğan Canan Ekinci Yılmaz, Karacabey Lisesinden mezun oldu. 1990 yılından bu yana Bursa'da ikamet eden Yılmaz yazarlığa 5 Ekim 2010 tarihinde Karacabey Meltem Gazetesi'nde başladı. Yazıları 2011 Ağustos'undan itibaren Ankara-İstanbul kaynaklı siyasî internet haber sitesi Gazetemen'de de yayımlanmaya başladı. Bu arada Konya'da Yedi Bölge Anadolu haber sitesinde de yazıları yayımlandı.

Bursa'da Kent Gazetesi'nin çıkardığı Kent Vizyon dergisinde yazılarıyla yer aldı ve ardından da Kent Gazetesi'nde düzenli olarak yazmaya başladı. 2013 yılı başlarında Kent Gazetesi'nden ayrılarak arkadaşları ile Bursapost haber sitesini kurdu. Bir yıl internet haber sitesi, bir yıl da basılı yayın olarak yayınlanan haftalık gazete Bursapost'u 52 sayı olarak çıkardı.

Canan Ekinci Yılmaz'ın bipolar konusu üzerine yazdığı 'Arkadaşım Bipolar' yazısı İngilizce'ye çevrilerek 'Artness Contemporary' dergisinde yayımlandı. 

Bağımsız gazetecilik yapan Canan Ekinci Yılmaz'ın, denemelerinden derlediği yazılarından oluşan "Anlat Canan Anlat" isimli kitabı 9 Aralık 2019 tarihinde Dorlion Yayınları'ndan çıktı. Canan Ekinci Yılmaz, köşe yazarlığı ile anlatmaya Milliyet Blog, Medium, Blogspot, Ajanimo, Karacabey Meltem Gazetesi ve Bursaport üzerinden devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.