SON DAKİKA
Hava Durumu

Çanakkale Kahramanları Bursa'da törenlerle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü tüm yurtta farklı etkinlikle kutlanırken, Bursa'da düzenlenen törenlerde şehit ve gaziler anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çanakkale Kahramanları Bursa'da törenlerle anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü tüm yurtta farklı etkinlikle kutlanırken, Bursa'da düzenlenen törenlerde şehit ve gaziler anıldı. Bursa'daki zafer ve şehitleri anma etkinlikleri Ulucami'de şehitler anısına kırık buğday çorbası dağıtılmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşlarla birlikte, bundan 104 yıl önce cephede mücadele veren kahramanların yaşadıklarını bir nebze olsun hissedebilmek adına kırık buğday çorbası içtiğini ifade etti. Aktaş daha sonra Bursa Valisi Yakup Canbolat ile protokol üyelerinin de hazır bulunduğu Hamitler ve Pınarbaşı Şehitliklerindeki anma törenlerine katıldı.

Hamitler Garnizon Şehitliği'nde tören

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı nedeniyle Bursa'da, Hamitler Garnizon Şehitliği'nde tören gerçekleştirildi.

Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Efkan Ala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve şehit aileleri katıldı.

Törende, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi.

Vali Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ile diğer protokol üyeleri ve şehit yakınları, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Aktaş: Allah birliğimizi bozmasın

Vali Yakup Canbolat tarafından şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemeğe de katılan Aktaş, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. "Allah bir daha böyle büyük bir mücadele vermek zorunda bırakmasın" diyerek sözlerine başlayan Aktaş, "Ancak bu ülke insanının böylesi durumlara ne kadar hazır olduğunu buradaki herkes çok iyi biliyor. Bundan 104 yıl önce nice vatan evladı canlarını seve seve feda ettiler. Bağımsızlık için, özgürlük için, ülkenin namusu, şerefi için. Çanakkale büyük bir destan, bizim gurur kaynağımız. Bursa'dan 5 bin civarında askerimiz şehit oldu. Halep'ten sonra en fazla şehit veren kentiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Biz 2023, 2053, 2017 hedefleri olan, idealleri, hayalleri olan insanlarız. Böylesi günlerde birlik ve beraberliğimizin ne denli önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Bozbey: Türkiye Cumhuriyeti'nin güneşi olmuştur

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Hamitler Garnizon Şehitliği'ndeki törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri ile bir araya geldi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nın yıl dönümü olan 18 Mart'ın aynı zamanda şehitleri anma günü olduğunu söyleyen Bozbey, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Çanakkale'de destan yazan bütün askerlerimizi minnetle anıyorum.  O Çanakkale ki Türkiye Cumhuriyeti'nin güneşi olmuştur, ışığı olmuştur. Orada şehit düşen ve bu topraklarda vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda mücadele eden, bedel ödeyen, şehit düşen bütün askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Çanakkale Zaferi'miz kutlu olsun" dedi.

Lise öğrencilerden şehitleri anma etkinliği

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü sebebiyle Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 'Çanakkale' ruhunu yansıttı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün destekleri ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan etkinlik, alanı dolduran binlerce kişi ile hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Lise öğrencisi İrem Solakçı'nın seslendirdiği "Çanakkale Türküsü" eşliğindeki 'canlandırma' izleyenlere duygusal anlar yaşattı. 100 öğrenci hazırladıkları bayrak temalı perküsyon konseri ise büyük alkış aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.