SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalgıcı Mektebi ve Taksim Trio, Bursa'yı salladı

Roman Orkestrası Çalgıcı Mektebi'nin halk konserinde izdiham yaşandı. Taksim Trio grubunun sahne aldığı konserde sanatseverler gönüllerince eğlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çalgıcı Mektebi ve Taksim Trio, Bursa'yı salladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Orkestra Şube Müdürlüğü Roman Orkestrası Çalgıcı Mektebi'nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği halk konseri yoğun ilgi gördü. Ünlü müzik grubu Taksim Trio'nun da sahne aldığı konserde izdiham yaşandı. Bursalı sanatseverler, konserden saatler önce salonu doldurdu. 2 bin 500'ün üzerinde müzikseverin salonu hınca hınç doldurduğu konseri,  çok sayıda kişi de ayakta izledi.

Konserin ilk bölümünde Roman Orkestrası Çalgıcı Mektebi, Murat İliş şefliğinde sahne aldı. Enstrümantal esintiler ile başlayan müzik dolu gecede Roman Orkestrası'nın sevilen ismi Solist Okan Turna, dillerden düşmeyen eserleri seslendirdi. Türk Sanat Müziği'nden fantezi müziğe, Türk Halk Müziği'nden Roman havalarına dek repertuarını geniş bir yelpazeyle sunan Turna'nın performansı alkış aldı. Konserin ilk yarısının sonunda orkestraya dansları ile eşlik eden Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, geceye ayrı bir renk kattı.

Coşku doruğa çıktı

Konserin ikinci yarısında ünlü müzik grubu Taksim Trio'nun sahne almasıyla salondaki coşku doruğa çıktı. Ünlü grubun Bursalı müzisyenleri İsmail Tunçbilek bağlaması, Aytaç Doğan da kanunu ile sanatseverlere müzik ziyafeti sundu. Klarnet Virtüözü Hüsnü Şenlendirici ise performansıyla parmak ısırttı. Temponun hiç düşmediği gecede İsmail Tunçbilek'in ünlü ozan Neşat Ertaş'ın anısına seslendirdiği 'Yalan Dünya' adlı türkü, salonu dolduranlara duygusal anlar yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.