SON DAKİKA
Hava Durumu

'Büyüme verilerine rağmen işsizlik düşmüyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "Büyüme verilerine rağmen işsizlik düşmüyor, gelir dağılımı adaleti sağlanamıyor. GDO'lu büyüme rakamları halkın ekmeğindeki küçülmeyi, büyüme olarak gösteren bir çarpıtmadan ibaret." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Büyüme verilerine rağmen işsizlik düşmüyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ekonomik büyüme modelinin üretime değil, tüketime yönelik olduğunu belirtti.

"Yüksek teknolojili sanayi üretimine değil emlak-inşaat rantına, tasarruf-sermaye birikimine değil borçlanmaya-sıcak paraya dayalı" bir büyüme modeli izlendiğini ifade eden Erdoğdu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu modelin gelecek sağlayan bir ekonomik model olmadığının ana göstergesi, düşmeyen işsizlik ve sağlanamayan gelir dağılımı adaleti. AKP hükümetleri döneminde borçlanma ile büyüyen Türkiye ekonomisi, 2003-2007 yılları arasında önceki hükümetin ekonomi reçetesi ve elverişli küresel ekonomik koşulların da yardımıyla yıllık ortalama yüzde 7'nin üzerinde büyüme sergiledi. 2008 yılında neredeyse büyüyemeyen ekonomi, 2009 yılında yüzde 4,7 oranında daraldı."

"Artık kimse Türkiye'nin istatistiklerine güvenmiyor"

AB ve OECD ülkelerinin hesabında farkın büyük bölümünün yöntemsel değişikliklerden kaynaklandığına dikkati çeken Erdoğdu, "Bu şaibeli büyüme verilerine rağmen işsizlik düşmüyor, gelir dağılımı adaleti sağlanamıyor. GDO'lu büyüme rakamları halkın ekmeğindeki küçülmeyi, büyüme olarak gösteren bir çarpıtmadan ibaret. Öyle kötü bir iş yaptılar ki, artık kimse Türkiye'nin istatistiklerine güvenmiyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.