SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir, Mudanya Belediyesi'nin sosyal tesis inşaatını mühürledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan belediye tarafından kaçak olarak yaptırıldığı iddia ettiği binayı mühürledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu ve kamuya ait park alanında olduğu gerekçesiyle inşaatın mühürlendiği açıklaması yapılırken Mudanya Belediyesi, inşaatın usule ve hukuka aykırı hareket edilerek mühürlendiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Büyükşehir, Mudanya Belediyesi'nin sosyal tesis inşaatını mühürledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etabı sosyal tesis inşaatını kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Eğitim Mahallesi'ndeki park alanına Mudanya Belediyesi'nce yaptırılan yaklaşık 200 metrekare taban alanlı inşaatın ruhsatsız olduğu ve kamunun istifade etmesi gereken park alanlarındaki yapılaşma koşullarını belirleyen, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre, yapı sınırlarının fazlasıyla aşılarak mevzuata aykırı şekilde yapıldığı savunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, inşaatın ruhsatsız olduğu ve kamuya ait park alanında olduğu gerekçesiyle inşaatı mühürledi.

Açıklamada, "İmar Kanunu'nun 21. maddesine istinaden bütün yapıların yapı ruhsatı alma zorunluluğu bulunmakla birlikte, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 56. maddesinin 2. fıkrasında da belirtildiği üzere, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılar, yapı ruhsatı alınarak inşa edilebilmektedir. Bu şartları taşımadığı için Mudanya Belediyesi, mevzuata aykırı bir şekilde kaçak olarak inşa ettirdiği bu yapıya ruhsat da düzenleyememiştir." denildi.

Mudanya Belediyesi: İşlem usule ve hukuka aykırı

Mudanya Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, sosyal tesis inşaatını usule ve hukuka aykırı hareket ederek, 775 Sayılı Gecekondu Kanunu'na muhalefet gerekçesiyle mühürlediğini savundu. 

Açıklamada, "Park alanı 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına tahsis edilirken, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediğinden Mudanya Belediyesi tahsisin kaldırılmasını talep etmişti. Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi'nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiği yönünde karar verdi. Mahkeme; 'Davacı idarenin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönündeki çalışma planının kamu yararına daha uygun olduğu, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadığından kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin davacı idarenin yapmak istediği proje ile bir an önce bağının sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğine' hükmetti. Mudanya Belediyesi sosyal tesisi mahkeme kararı ile halkın kullanımına sunmak üzere çalışmaları zaman kaybetmeden başlattı." denildi. 

Hayri Türkyılmaz: Kimsenin gücü yetmeyecek

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı Atatürk Parkı 2'inci Etabı'nda sürdürülen çalışmalara Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edilmesine tepki gösterdi. Projenin geçmiş yıllarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydeden Hayri Türkyılmaz, "Mevzuata aykırı mühürleme işlemi yapılmıştır. Mudanya Belediyesi, sosyal tesisin kamu hizmetine sunulmak üzere usule uygun şekilde ihalesini yaparak çalışmalara başlarken, Büyükşehir Belediyesi hukuksuz şekilde hizmeti engellemiştir. Buna rağmen tüm yasal işlemler başlatılarak parkımız hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Mudanya'nın hakkını haramiye hırsıza yedirmeden koruduk bugüne kadar. Bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Yıllardır Mudanyalıların beklediği hizmeti yapamayan Büyükşehir Belediyesi, bizim çalışmamızı da engelliyor. Bizim iş yapmamızı engellemeye değil, başladıkları işleri tamamlamaya çalışsınlar. Bu projeyi gerçekleştirmemizi kimse engelleyemez, kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.