SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükorhan'nın termal suyu şifa dağıtıyor

Bursa'nın Büyükorhan ilçesindeki Emek Çayı'ndan çıkan termal suyu ziyaretçilere sert kış günlerinde şifa oluyor. Ocak ayında eksi 2 dereceyi bulan hava koşullarına aldırmadan suya giren vatandaşlar, 45-50 derece sıcaklıkta hastalıklarına çare arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2019 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Büyükorhan'nın termal suyu şifa dağıtıyor

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinin kırsal Düğüncüler Mahallesi'nden geçen Emet Çayı'nın içerisinden çıkan termal sıcak suya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü ocak ayında, soğuk hava ve yağışlara aldırış etmeyen vatandaşlar, termal havuza giriyor. Kaplıcaya giren vatandaşlar, 45-50 derece sıcaklıktaki suda cilt hastalıklarına, romatizma, solunum, sinir sistemi, sindirim sistemi, böbrek, idrar yolları ve böbrek taşı ile metabolizma bozuklukları gibi rahatsızlıklara şifa arıyor.

Termal kaplıcaya giren Halil Güler, ''Bu kaplıca, hastalıklara iyi geliyor. Hava sıcaklığı eksi 1 derece, ama suyun sıcaklığı 45 derece. Balıkesir'den, çevre ilçelerden ve Bursa kent merkezinden vatandaşlar geliyor ve kaplıcaya giriyor'' dedi.

Mahalle sakinlerinden İdris Meşe de romatizma hastası olduğunu ve hastalığına iyi geldiği için bu kaplıcaya geldiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.